Supa de varză – excelentă pentru slăbit și detoxifiere
Varza este un aliment-medicament. Asemenea altor legume din familia cruciferelor, are proprietăți antioxidante, detoxifiante și anticancerigene.
Dr. Stroescu spune că regimul cu supe sau ciorbe este ca un post curățitor pentru corp și dă rezultate în ceea ce privește. scăderea în greutate.
Unii pacienți au venit la el cu peste 100 de kilograme și au reușit să dea jos până la 70 kg. după un post cu supe.
În același sentiment este și nutriționistul Mihaela Bilic, care ladă mult ciorba românească, considerând-o cea mai naturală și autohtonă metodă de a ne curăța organismul de toxine.
Cuprins
Varza – utilă în curele de slăbire
Varza este indicată în curele de slăbire, datorită conținutului redus de calorii și bogat în fibre. Este de asemenea o sursă excelentă de compuși care curăță și protejează corpul.
Această legumă are capacitatea de a stimula diureza şi de a curăţi ficatul de toxine. Se poate consuma varză crudă, sub formă de salată, varză murată sau supa de varză.
Pentru a pierde în greutate este necesar să se includă varza la fiecare masă, ba chiar să se înlocuiască 1-2 mese ale zilei cu varză.
În supe se pot adăuga diferite legume, sau chiar carne slabă. Există mai multe versiuni ale curei de slăbit cu varză. Majoritatea durează 3-5 sau 7 zile, în funcție de stricteția acesteia.
Cum se face supa de varză pentru slăbit
Supa de varză se prepară dintr-o varză mare, un kilogram de roşii, câteva fire de praz, 2 ardei graşi, 2 ţeline, pătrunjel, ceapă, usturoi, pătrunjel şi alte verdeţuri.
Se taie toate ingredientele şi se călesc 15 minute. Se adaugă verdeţurile şi se fierbe totul în 3 litri de apă.
Atenţie mare la celelalte alimente consumate pe durata curei de slăbire, deoarece varza curăţă organismul chiar şi de substanţele nutritive. Se recomandă aşadar o alimentație bogată în vitamine şi minerale.