14 studii arată că ghimbirul reduce grăsimea abdominală

Ghimbirul este unul din cele 3 condimente pe care dr. Neal Barnard le recomandă pentru slăbit.

Primul este scorțișoara, al doilea este ghimbirul, iar al treilea ardeiul iute.

Ghimbirul arde grasimea de pe burta

Ghimbirul arde grasimea de pe burta

Studiile au arătat că ghimbirul acționează asupra grăsimii de pe burtă – acea grăsime pe care mulți ar vrea să o elimine când țin cură de slăbire.

14 studii arată că ghimbirul ajută la slăbit

Dr. Barnard citează o meta-analiză pe 14 studii realizate până în anul 2019, care atestă eficiența ghimbirului în ceea ce privește scăderea ponderală.

Concluzia acestei ample recenzii este cât se poate de clară. Ghimbirul ajută la pierderea în greutate, favorizând în mod deosebit reducerea grăsimii abdominale.

Recenzia a fost publicată în jurnalul „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” în anul 2019.

Autorii au revizuit mai multe studii efectuate pe consumul de ghimbir și profilul metabolic al persoanelor supraponderale și obeze. S-a urmărit efectul ghimbirului asupra greutății corporale, glicemiei și lipidelor din sânge.

Ghimbirul scade greutatea corporală, glicemia și insulinorezistența

Rezultatele celor 14 studii analizate au arătat că suplimentarea cu ghimbir a scăzut semnificativ:

  • greutatea corporală
  • raportul dintre talie-șold
  • glucoza a jeun
  • indicele HOMA-IR (rezistența la insulină)

Ghimbirul a îmbunătățit de asemenea profilul lipidelor. Participanții care au consumat ghimbir au avut o creștere notabilă a colesterolului bun (HDL).

Ghimbirul nu a afectat în mod negativ indicele de masă corporală, insulina, trigliceridele sau colesterolul LDL.

Compusul activ din rădăcina de ghimbir care produce aceste efecte este gingerol.

Cum să incluzi ghimbirul în dieta ta

Această recenzie recentă îi încurajează pe cei care au probleme cu greutatea să includă ghimbirul în dieta lor. Partea bună este că are un gust minunat!

Ghimbirul poate fi consumat sub formă de ceai, sau se poate pune în diferite preparate  – dulci sau sărate.

Dr. Neal Barnard recomandă prepararea unui sos pentru salate pe bază de suc de portocale (sau lămâie), ghimbir, sos de soia și oțet.

Acesta va da o aromă deosebită legumelor și verdețurilor.

Citește și:

Ghimbirul – regele durerilor de stomac și inflamațiilor
Constipație? Consumați ghimbir și veți avea o mișcare intestinală mai bună
Ghimbirul – bun nu doar pentru imunitate și digestie, ci și pentru reglarea hormonilor

Surse articol:

1. Dr. Neal Barnard: https://www.tiktok.com/@drnealbarnard/video/7345182831234043179
2. Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1753-1766. doi: 10.1080/10408398.2018.1427044. Epub 2018 Feb 2. PMID: 29393665.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.