Cafea de Soia – Beneficii Pentru Sănătatea Femeilor

Spre deosebire de cafeaua obișnuită, pe care o consumăm în mod regulat, cafeaua de soia este fabricată din boabe de soia. După ce sunt prăjite, boabele de soia sunt măcinate, astfel încât să poate fi folosite la filtrele standard de cafea. Deoarece cafeaua din soia nu conține cofeină, este o alternativă excelentă la cafeaua normală.

Cafea de Soia – proprietăți

Cafea de Soia

Mulți istorici spun despre cafeaua de soia că este de fapt unul din primele alimente pe care americanii au învățat să le facă din boabele de soia. Cafeaua de soia a fost un substitut popular folosit în timpul Războiului Civil American, dar și în timpul primului război mondial, când proviziile de cafea obișnuită erau foarte mici. Deși la începuturi, cafeaua din soia era privită ca un substituent pentru cafeaua normală, mai târziu interesul pentru această băutură a crescut datorită beneficiilor asupra sănătății regăsite la acest produs.

Ce gust are cafeaua din soia?

În mod surpinzător, cafea din soia are un gust asemănător cu cel al cafelei normale, cu o aromă fină de nuci. De aceea, orice iubitor de cafea poate încerca să înlocuiască treptat cafeaua cu cofeină cu cafeaua din soia, întrucât aceasta din urmă nu prezintă dezavantaje la capitolul gust.

Pentru un amestec delicios de arome, cafeaua de soia poate fi combinată cu boabe de cafea. Este metodă originală de a reduce din nivelul nociv de cofeină. Alternativ, se poate alege și cafea de soia fără arome sau gluten. Odată cu creșterea popularității și necesității de a consuma produse alimentare fără gluten, cafea de soia fără arome artificiale a devenit un mod plăcut și sănătos de a începe ziua, în special pentru cei cu sensibilitate la gluten.

Cafeaua din soia ajută la slăbit

Cafea realizată 100% din boabe de soia conține zero calorii. Nu are nici carbohidrați, nici grăsime, nici colesterol sau sodiu. De aceea este o alegere nemaipomenită pentru persoanele care urmează un program de slăbit. O dietă axată pe alimente care nu conțin calorii reprezintă una din cele mai simple moduri de a elimina excesul de kilograme și de a atinge o greutate corporală optimă.

Reduce colesterolul și simptomele menopauzei la femei

Cafeaua produsă din boabele de soia prăjite este de asemenea un mod simplu și delicios de a stimula aportul de izoflavoni. Fiecare ceașcă de cafea de soia oferă o cantitate însemnată de izoflavoni din soia, care atunci când sunt consumate împreună cu alte alimente din soia pot contribui la susținerea sănătății cardiace. Mai mult, izoflavonii din soia pot reduce simptomele menopauzei, mai precis pot calma disconfortul dat de bufeurile și transpirațiile nocturne.

Izoflavonii sunt substanțele benefici din boabele de soia, care contribuie în mod special la reducerea nivelului colesterolului. Cu cât mai mare este aportul de izoflavoni din produsele de soia, cu atât mai mari sunt șansele de a restabili gradul de umiditate vaginală. Acești compuși din cafea de soia ajută de asemenea la reducerea tulburărilor de dispoziție din timpul menopauzei, a depresiei și a insomniei. Izoflavonii sunt de asemenea responsabili pentru promovarea sănătății țesutului osos, inimii, sânilor și uterului.

Boabe de Soia

Boabe de Soia

Alte beneficii ale cafelei din boabe de soia

Cei 8 aminoacizi esențiali conținuți de boabele de soia, pe care organismul nostru nu-i poate fabrica, sunt principalii compuși sănătoși de care putem beneficia în urma consumului de cafea de soia.Studiile cercetătorilor indică faptul că soia are următoarele efecte terapeutice:

– Întinerește aspectul pielii
– Reduce bufeurile
– Îmbunătățește somnul de noapte
– Scade colesterolul
– Ajută la buna funcționare a prostatei
– Ajută la menținerea oaselor și articulațiilor puternice
– Crește masa musculară
– Reduce riscul bolilor de inimă

Cum se prepară cafeaua din soia

Se curăță și se spală bine boabele de soia de particulele străine, și se pun la prăjit într-o tigaie, timp de 30 de minute la foc mic. Sunt gata atunci când ating o culoare maronie (pe jumătate). Boabele de soia prăjite se pun apoi în râșnița de cafea și se macină fin. Se prepară și se bea ca și cafeaua obișnuită.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Doamne, incepeti iar cu “nechezol”?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.