Nu mai cumpărați produse care au sirop de porumb bogat în fructoză – îngrașă ficatul, inflamează corpul, agravează durerile articulare, dau diabet și obezitate
Când mergeți la cumpărături, luați un coș mai mic decât de obicei. După ce citiți acest articol s-ar putea să nu mai cumpărați mare lucru din magazine!
Există câteva mari avertismente de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un aliment de pe raft.
Cuprins
Ce ingrediente trebuie să urmăriți pe eticheta alimentelor
Acestea se referă la evitarea produselor care conțin ulei de palmier, sirop de porumb bogat în fructoză, îndulcitori sintetici și E-uri în general.
Nu mai cumpărați produse care au în compoziție sirop de porumb bogat în fructoză (HFCS). Acest îndulcitor ieftin este mai rău decât zahărul și ne sapă adânc sănătatea.
Din păcate, se găsește în toate dulciurile și în multe produse ambalate, precum preparate din carne, produse lactate și chiar pâine.
Nu întotdeauna apare cu numele său complet, ci sub denumiri precum „HFCS”, „sirop de fructoză” sau simplu „fructoză”.
Siropul de porumb bogat în fructoză – un îndulcitor mortal
Agențiile de reglementare a alimentelor ar ar trebui să interzică utilizarea acestui ingredient. El a fost introdus prin anii ’90 și folosit un agent de creștere a durabilității alimentelor la raft. Este foarte ieftin și convenabil pentru producători.
Cuvântul „porumb” ne face să ne gândim la ceva natural, însă realitatea este total diferită. Acest îndulcitor este bogat în fructoză, așa cum spune și denumirea lui completă.
Fructoza pe care o conține nu este obținută prin metode naturale (fermentare), ci în urma unor procesăro chimice.
Dr. Mindy Pelz îl consideră cel mai nociv carbohidrat de pe planetă, ba chiar unul mortal. Este mai rău decât zahărul deoarece acesta trece de fluxul sangvin și este metabolizat doar de către ficat.
Cauza principală a epidemiei de obezitate?
„Când consumi un produs cu sirop de porumb bogat în fructoză, acesta nu ajunge în fluxul sangvin, ci direct în ficat”.
Ficatul poate să descompună o cantitate mică de fructoză. Problema este că noi ingerăm o cantitate mare de fructoză sintetică din produsele ambalate, care suprasolicită ficatul.
Practic, forțează ficatul să depună un efort uriaș pentru a converti fructoza în glucoză. Studiile au arătat că acest proces duce la creșterea acidului uric din sânge, care poate duce la gută, diabet, pietre la rinichi, boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.
Întrucât nu poate descompune siropul de fructoză, ficatul o depunde ca grăsime în corp. Aceasta este rădăcina, cauza epidemiei de obezitate din lume, spune dr. Pelz.
Este un inflamator puternic și agravează numeroase boli și simptome
Consumul de HFCS a fost asociat cu boala ficatului gras non-alcoolic, obezitate, inflamații.
Siropul de porumb bogat în fructoză este pro-inflamator. El inflamează practic organismul.
Un studiu din 2022 a arătat că HFCS crește markerii inflamatori, precum nivelul de proteina C-reactivă. Scoateți din dietă acest îndulcitor care vă inflamează și vă înrăutățește starea de sănătate, mai ales dacă vă confruntați deja cu:
- migrene
- creier încețoșat
- abdomen umflat
- balonare
- dureri articulare cronice
- probleme de concentrare
Este imperios să renunțați la produsele care conțin acest îndulcitor dacă aveți diabet, boli autoimune, boli metabolice, boli inflamatorii sau vreți să slăbiți.
Soluții
Există alternative la îndulcitorii folosiți astăzi în produsele alimentare. Fructele sunt prima alegere sănătoasă. Acestea conțin puțină fructoză și o cantitate mare de fibre. În plus, au vitamine și apă. Ficatul le descompune mai ușor.
Încercați, timp de o săptămână, să înlocuiți dulciurile din comerț cu fructe. Acest lucru vă oferi un „reset” papilelor gustative, care au fost alterate din cauza îndulcitorilor și aromelor artificiale.
Dacă industria alimentară nu ne protejează, trebuie să ne purtăm singuri de grijă și să luăm atitudine.
Dacă ne vom opri din cumpărarea produselor nocive, producătorii vor înțelege mesajul. Dacă nu, vor continua să facă aceste produse și să creadă că noi, consumatorii, nu avem nicio problemă cu ele.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Fructoza – bună sau rea în diabet? Răspunsul vă va surprinde!
Fructoza – cel mai mare dușman al ficatului tău (trebuie să citești!)
Atenție la produsele care conțin fructoză sau sirop de porumb bogat în fructoză – cresc riscul de astm și bronșită cronică
Care îndulcitori sunt buni care sunt răi – ce spune prof. Gheorghe Mencinicopschi
Surse articol:
1. Mindy Pelz, The nr. 1 carb more deadly than sugar: https://www.youtube.com/watch?v=9wAACigjnP0&ab_channel=Dr.MindyPelz
2. Dr. ing. Bioch. Mihai Rissdorfer, Siropul de porumb (corn syrup, HFCS), Jurnalul Bucureștiului: https://www.jurnalul-bucurestiului.ro/https-www-jurnalul-bucurestiului-ro-wp-admin-post-phppost131687actioneditclassic-editor/