Dr. William Li: Beți ciocolată caldă – dublează celulele stem care ajută la regenerarea organelor!

Două căni de cacao caldă pe zi dublează celulele stem din corp. Este concluzia unui studiu clinic, apărut în 2011 în jurnalul „Antioxidants & Redox Signaling”.

Dr. William Li susține că ciocolata neagră mărește numărul de celule stem din corp, protejează căptușeala vaselor de sânge și sistemul cardiovascular.

Dr. William Li - Beti ciocolata calda, ajuta la regenerarea organelor

Dr. William Li – Beti ciocolata calda, ajuta la regenerarea organelor: Freepik.com

Ciocolata cu peste 70% cacao este medicament

Beneficiile ciocolatei le luăm însă doar atunci când optăm pentru un sortiment cu peste 70% cacao. Ciocolata cu un conținut mare de cacao are efecte surprinzătoare pentru sănătate. Dr. William Li citează rezultatele unui studiu care a arătat că ciocolata neagră:

  • stimulează creșterea celulelor stem
  • ajută la regenerarea organelor
  • scade tensiunea arterială
  • protejează circulația sângelui
  • reduce stresul
  • îmbunătățește starea de spirit

William Li este medic, om de știință, expert renumit în angiogeneză și unul din cei mai bine vânduți autori de cărți din New York.

Acesta ne sfătuiește să optăm pentru o ciocolată cu 80% cacao sau mai mult. Boabele de cacao abundă în nutrienți și antioxidanți care întăresc mecanismele de apărare ale organismului. Aceștia afectează în mod pozitiv starea generală de sănătate și dispoziția.

Ciocolata neagră dublează numărul de celule stem regeneratoare

Ciocolata neagră se află pe lista super-alimentelor pe care dr. Li le recomandă în una din cărțile sale. Acesta susține că ciocolata neagră pune în mișcare celulele noastre stem, determinându-le să funcționeze la capacitate maximă.

Celulele stem sunt celulele implicate în regenerarea corpului. Sunt peste 750.000 de celule stem pe care organismul le folosește pentru auto-regenerare.

Un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din California, San Francisco a arătat că participanții care au consumat o băutură cu cacao aveau de două ori mai multe celule stem în fluxul sangvin decât non-consumatorii.

Doza folosită a fost 2 căni de cacao caldă pe zi, timp de 30 de zile. O astfel de băutură putem face singuri acasă, folosind o pudră de cacao de calitate sau ciocolată neagră cu un conținut minim de 70% cacao.

Cacao caldă – rețetă

Ingrediente

  • 2 lingurițe de pudră de cacao neîndulcită
  • 300 ml de apă/lapte fierbinte
  • 1-2 lingurițe de stevia
  • 3 granule de sare bogată în minerale
  • ½ linguriță de vanilie

Amestecați toate ingredientele într-o cană și savurați băutura obținută.

Ciocolată caldă – rețetă

Ingrediente

  • 60 g de ciocolată neagră (80% cacao)
  • 1 cană de apă (sau lapte vegetal)
  • îndulcitor, după gust
  • extract de vanilie sau rom

Mod de preparare

Puneți apa sau laptele la încălzit într-un ibric. Când începe să facă abur, adăugați ciocolata tăiată mărunt. Amestecați cu o lingură până când ciocolata se topește complet.

Trebuie să obțineți o băutură omogenă, fără bucăți de ciocolată. Adăugați îndulcitorul și aromele preferate. Turnați ciocolata caldă în cană și consumați-o imediat.

Se pot adăuga și unele condimente, precum pudră de scorțișoară, nucșoară, anason, ghimbir sau turmeric.

Această băutură caldă este o alegere ideală pentru anotimpul rece. Dr. Li o menționează că ciocolata caldă susține o îmbătrânire sănătoasă a corpului. Sprijină sănătatea inimii, a vaselor de sânge și a creierului.

Stimulează metabolismul și încetinește procesul de pierdere a masei musculare.

Dacă nu aveți timp să vă faceți o astfel de băutură, dr. Li recomandă consumul a 1-2 pătrățele de ciocolată neagră pe zi, la cafea sau în loc de desert.

Feriți-vă de ciocolatele care au lapte și mult zahăr în ele. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Ciocolată caldă pentru slăbit – 3 ingrediente
Ciocolata caldă ascute memoria și concentrarea (studii + rețetă)
O cană de cacao caldă pe zi previne gripa și îmbunătățește sănătatea inimii
Apă caldă cu cacao – incomparabil mai bună decât orice antidepresiv sau medicament pentru inimă

Surse articol:

1. Dr. William Li, Why hot chocolate is good for you: https://www.instagram.com/p/CvQiuvptJad/
2. Dr. William Li, Dark chocolate: https://www.facebook.com/watch/?v=285327832749462
3. Dr. William Li, 7 pleasantly surprising health benefits of dark chocolate: https://drwilliamli.com/7-pleasantly-surprising-health-benefits-of-dark-chocolate
4. Katz DL, Doughty K, Ali A. Cocoa and chocolate in human health and disease. Antioxid Redox Signal. 2011 Nov 15;15(10):2779-811. doi: 10.1089/ars.2010.3697. Epub 2011 Jun 13. PMID: 21470061; PMCID: PMC4696435.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.