Alimente formatoare de acid, care împiedică detoxifierea și vindecarea bolilor
Cel mai probabil mulți dintre voi veți fi surprinși în mod neplăcut de lista postată mai jos.
Ea include multe din alimentele pe care le consumăm în mod obișnuit, fără să ne punem multe întrebări despre ele. Îngrijorător este că le considerăm sănătoase, hrănitoare și bune pentru corpul nostru.
Cuprins
Dieta noastră este acidă în proporție de 90-100%
Doctorul Robert Morse atrage atenția că cea mai mare parte a dietei noastre este alcătuită din alimente care produc aciditate.
Peste 90% din hrana noastră este formatoare de acidoză. În urma metabolizării alimentelor acidifiante rezultă alți acizi secundari, care cresc și mai mult hiperaciditatea.
De ce este dăunătoare aciditatea crescută a organismului? Pentru că ea duce la apariția inflamațiilor și distrugerea celulelor. Multe boli sunt de fapt efectul unei cantități prea mari de acizi în corp.
Consecințele acidității crescute în corp
Persoanele care consumă multă carne au un risc mai mare de cancer. Dr. Morse spune că o alimentație axată pe proteine animale poate să declanșeze bolile canceroase.
Acestea sunt acide și duc la inflamații, putrefacție și congestii.
„Cauzele apariției tuturor formelor de cancer sunt hiperaciditatea / inflamația și acumularea de toxine la nivel celular”.
Nu doar mâncarea poate cauza aciditate sau alcalinitate în corp, ci și emoțiile. De pildă, dr. Morse include grija, ura, mânia, invidia, frica și traumele în categoria emoțiilor negative care produc aciditate și implicit boală în organism.
Alimente care creează aciditate în corp
Cu cât mai mic este pH-ul pe care un aliment îl produce în corp, cu atât mai acid este. Veți vedea că există alimente care au un pH de 1.0, adică sunt extrem de acide. Sunt numite impropriu alimente, când ele sunt de fapt acizi puri.
Alimente cu pH 1.0:
- sarea rafinată
- zahărul rafinat
- cafeaua
- carnea de curcan
- carnea de porc
- carnea de vită
- carnea de pui
- peștele
- pastele
- pâinea și produsele din pâine
- tutunul
- băuturile răcoritoare
Alimente cu pH 2.0:
- hrișca
- orezul
- ovăzul
- ouăle
- brânza
- untul
- arahidele
- berea
- vinul
Alimente cu pH 3.0:
- merișoarele
- afinele
- prunele
- prunele uscate
- semințele de dovleac
- leguminoasele
- mierea încălzită
- popcornul
- laptele de capră
- nucile
- maioneza
- roșiile gătite
Alimente care creează alcalinitate în corp
Într-un articol anterior am scris despre alimentele care creează un mediu alcalin în corp și pe care suntem sfătuiți să le includem în dietă.
O alimentație bazată pe fructe, legume și verdețuri va da un răgaz mult așteptat corpului să se curețe și să se regenereze.
Dacă însă continuăm să mâncăm doar alimente acide, împiedicăm procesele de eliminare a toxinelor și vindecarea bolilor.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Alimente care creează alcalinitate în corp și ajută procesele de detoxifiere și vindecare
Elimină alimentele acide din dietă și vei scăpa de durerile articulare
Bicarbonatul de sodiu neutralizează aciditatea și previne dezvoltarea cancerului și altor boli
Sursă articol: Morse’s Detox Center, Acid/Alakine forming food chart: https://drmorsesdetoxcenters.com/downloadable-resources/