Alimente care creează alcalinitate în corp și ajută procesele de detoxifiere și vindecare

Doctorul Robert Morse este unul din cei mai mari susținători ai dietei alcaline. Acesta pledează pentru adoptarea unei alimentații centrate pe fructe și legume proaspete.

O astfel de dietă ajută la curățarea organismului și corectarea acidității excesive promotoare de boli.

Alimente care creeaza alcalinitate in corp si ajută procesele de detoxifiere si vindecare

Alimente care creeaza alcalinitate in corp: Kamran Aydinov

Aciditatea excesivă – o cauză majoră a bolilor

Dr. Morse include aciditatea între principalele cauze ale îmbolnăvirii corpului. Acidoza atrage după sine o serie de consecințe nefaste: inflamații, congestii, ulcerații, atrofierea țesuturilor.

Trebuie să știm că dieta pe care o urmăm ne poate îmbolnăvi sau menține sănătoși. Asta deoarece alimentele pe care le ingerăm influențează pH-ul corpului.

Nu pH-ul lor în sine, ci reacția pe care o produc. Unele dau naștere la reacții acide, altele la reacții alcaline. Bolile se dezvoltă de regulă într-un mediu foarte acid.

Alcalinitatea – esențială pentru sănătatea și detoxifierea corpului

Dr. Morse consideră alcalinitatea esențială pentru detoxifiere. „Alimentele care produc alcalinitate vor detoxifia organismul. Cu cât un aliment va determina o alcalinitate mai ridicată, cu atât detoxifierea va fi mai profundă”.

Pe de altă parte, alimentele care provoacă aciditate boicotează curățarea corpului și dau naștere la inflamații și mucozități excesive.

Corpul nostru este în mare parte alcalin

Corpul nostru este în mare parte alcalin. Numai stomacul este și trebuie să rămână acid. Acidul gastric este necesar pentru descompunerea proteinelor.

Sângele, saliva, urina, lichidul sinovial și lichidul cerebral sunt sau ar trebui să fie alcaline. Dacă acestea devin acide, apar diferite probleme de sănătate, precum dureri, tumefiere și inflamații.

Dieta trebuie să fie compusă din 80-90% alimente care produc alcalinizare

Mâncarea fie hrănește, purifică și reconstruiește organismul, fie îl distruge. Unele alimente sunt de natură să producă acumulări de mucus în organism, congestii și inflamații, ceea ce va duce la hipoactivitate sau la eșec funcțional la nivel celular, tisular, organic sau glandular”.

Iată cât de important este să ne hrănim sănătos și să fim mai atenți la ce tip de alimente consumăm zi de zi. Sfatul doctorului Morse este să ne corectăm dieta astfel încât aceasta să ne fie prilenică sănătății, iar nu cauzatoare de îmbolnăvire.

Alimentele alcalinizante au în general un efect răcoritor și terapeutic. Ele calmează inflamația țesuturilor, ajută la vindecarea ulcerațiilor și îmbunătățesc funcțiile celulelor.

După ce sunt digerate, alimentele alcaline produc reziduuri de calciu, magneziu, sodiu și potasiu. Aceste minerale formează un mediu alcalin.

Alimente formatoare de alcalinitate

Cel mai bun exemplu de hrană formatoarea de alcalinitate sunt fructele. Acestea hrănesc și regenerează organismul.

Fructele și legumele în stare crudă intervin în același sens ca și soluția salină obișnuită, dar au proprietăți energizante și nutritive mult mai puternice”.

Dacă nu vom consuma fructe și legume proaspete, adică hrană vie, corpul nostru nu va putea deveni alcalin.

Alimentele 100% alcalinizante sunt cele cu pH 7. Pe locul doi sunt cele cu pH 6. Cele cu pH 4 și 5 sunt semi-alcaline, deci pot fi și ele consumate.

ALIMENTE cu pH 7:

  • lămâia
  • pepenii
  • pepenele galben
  • mango
  • papaya
  • kelp
  • pătrunjelul
  • iarba de grâu verde
  • cayenne

ALIMENTE cu pH 6:

  • ceaiurile
  • perele
  • ghimbirul
  • usturoiul
  • mierea crudă
  • semințele încolțite
  • semințele de chia
  • sparanghelul
  • morcovii
  • țelina
  • păpădia
  • ardeiul gras
  • salata verde (lăptucă)
  • spanacul
  • lucerna
  • merele
  • caisele
  • avocado
  • bananele
  • fructele de pădure
  • curmalele
  • smochinele
  • strugurii verzi
  • portocalele
  • căpșunile

ALIMENTE cu pH 5:

  • cireșele
  • carobul (pudra de roșcove)
  • măslinele
  • broccoli
  • fasolea păstăi
  • castraveții
  • vinetele
  • ciupercile
  • tomatele
  • ceapa

ALIMENTE cu pH 4:

  • varza murată
  • quinoa
  • condimentele
  • cartofii
  • nuca de cocos
  • porumbul
  • uleiurile
  • melasa

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Dieta cu fructe și salate crude topește grăsimea și face corpul curat și suplu – dr. Robert Morse
Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara pentru a-ți curăța corpul – dr. Robert Morse
Nici o boală nu poate exista într-un corp cu un pH alcalin – dr. Otto Warburg
Meiul – una din puținele cereale cu efecte ALCALINE asupra organismului

Surse articol:

1. Dr. Robert Morse, Cap. 6 – Eliminarea bolii prin purificare și regenerarea țesuturilor, Să trăim sănătos, fără toxine, Editura Paralela 45, 2015, pp. 179-185
2. Morse’s Detox Center, Acid/Alakine forming food chart: https://drmorsesdetoxcenters.com/downloadable-resources/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.