Mestecă ½ linguriță de semințe de fenicul după masă și nu vei mai avea pofta de desert

Semințele plantelor sunt remedii foarte puternice, spune Luke Coutinho, expert în medicina integrativă. Acestea recomandă semințele de fenicul persoanelor care vor să slăbească.

Motivul? Induc rapid sațietatea și reduc pofta de dulce după masă.

Mesteca ½ lingurita de seminte de fenicul dupa masa si nu vei mai avea pofta de desert

Mesteca ½ lingurita de seminte de fenicul dupa masa si nu vei mai avea pofta de desert

Semințele de fenicul stimulează enzimele digestive. Sunt ideale pentru reducerea balonării, gazelor intestinale și flatulenței.

Citește și – Cel mai bun ceai pentru balonare, indigestie, metabolism încet – rețetă indiană

Un motiv în plus să le consumați este că țin de foame. Semințele de in dau o savoare aparte mâncărurilor și băuturilor.

Semințele de fenicul reduc senzația de foame

Un studiu pe 9 femei sănătoase a arătat că semințele de fenicul reduc senzația de foame.

Participantele care au consumat o cană de ceai de fenicul (făcut din 2 g de semințe și 250 ml de apă) înainte de masă au consumat mai puține calorii în timpul mesei.

Efectul de suprimare a apetitului se datorează unui compus al uleiului esențial de fenicul care se numește „anetol”. Acesta se găsește și în steluțele de anason.

Un alt studiu, pe 47 de femei, a arătat că participantele care au primit un extract de fenicul (300 mg/zi) au luat mai puțin în greutate comparativ cu grupul placebo.

Reduc pofta de dulce

Pe lângă faptul că dau sațietate, reduc apetitul pentru zahăr. Dacă mâncați semințe de fenicul imediat după o masă, sunt șanse mari să nu mai vreți desert.

Luke Coutinho a învățat acest truc în urma peregrinării sale prin satele din India.

„Am încercat și eu, ar trebui să încerci și tu acest lucru. În momentul în care ai terminat o masă, mestecă jumătate de linguriță de semințe de fenicul. Vei descoperi că nu mai ai acea poftă de dulce obișnuită, pe care mulți dintre noi tindem să o avem după ce am mâncat”.

De altfel, semințele de fenicul sunt foarte plăcute la gust. Au o aromă bogată care taie realmente apetitul pentru altceva dulce.

Alte beneficii

Semințele de fenicul stimulează digestia și metabolismul (descompunerea carbohidraților și proteinelor). Susțin sănătatea pielii și a părului.

Au proprietăți diuretice, antioxidante, estrogenice și antidiabetice. Ajută la împrospătarea respirației. Sunt utile în menopauză.

Citește și – Ceaiul de fenicul ajută în numeroase afecțiuni 

Nu le consumați în cantități mari. Din cauza efectelor estrogene sunt contraindicate în cancerele hormonale și pe perioada sarcinii.

Surse articol:

1. Luke Coutinho, A simple drink to boost your metabolism: https://www.youtube.com/watch?v=OmpSfUxVNFk&ab_channel=LukeCoutinho
2. Atli Arnarson, Jillian Kubala, 10 science-based benefits of fennel and fennel seeds, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/fennel-and-fennel-seed-benefits

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.