Postul de 17 ore stimulează repararea celulelor și vindecarea organismului

Postul intermitent este practicat de tot mai multe persoane. Unii îl folosesc pentru a pierde în greutate, alții pentru a se vindeca de unele afecțiuni.

Da, postul intermitent are beneficii uimitoare pentru organism. Este deseori practicat în cadrul dietei keto.

Postul de 17 ore stimuleaza repararea celulelor si vindecarea organismului

Postul de 17 ore stimuleaza repararea celulelor si vindecarea organismului: Pvproductions

Beneficiile postului diferă în funcție de lungimea lui. Cu cât mai multe ore reușești să stai nemâncat, cu atât mai mari și profunde sunt efectele terapeutice. Dr. Mindy Pelz vorbește despre ele într-un videoclip recent.

Citește și – Cum se ține postul intermitent și ce beneficii majore are

Beneficiile postului de 13 ore

După 13 ore de nemâncat, corpul începe să secrete hormon de creștere. Acesta ajută la arderea grăsimii și reducerea inflamației din corp.

Cel mai mare beneficiu al acestui hormon este încetinirea procesului de îmbătrânire. Nu în mod întâmplător se numește „hormon de creștere”.

Așadar, dacă vă interesează aspectul anti-îmbătrânire, practicați postul intermitent de 13 ore.

Beneficiile postului de 15 ore

După 15 ore de nemâncat, corpul va începe să producă cetone. Acesta este semnul că ficatul a început să ardă grăsimea în locul zahărului.

Cu alte cuvinte, postul de 13-15 ore ajută la arderea unei cantități mai mari de grăsime de depozit.

Citește și – Postul negru dă rezultate spectaculoase – dr. Mihaela Bilic

Cetonele au numeroase beneficii. Protejează neuronii și vindecă creierului. Dau limpezime mentală, cresc nivelul de energie și reduc senzația de foame.

Postul cuprins între 13-15 de ore este cel mai potrivit pentru începători. Poate fi practicat zilnic și transformat într-un stil de viață.

Are efecte incredibile în ceea ce privește tratarea unor afecțiuni. În realitate, acest post intermitent ajută la vindecarea întregului organism, spune dr. Pelz.

Un studiu recent susține că acest stil de post ar trebui să fie recomandat de medici ca primă linie de tratament pentru pacienții lor.

Beneficiile postului de 17 ore

Dacă vreți beneficii și mai mari, prelungiți postul până la 17 ore. După 17 ore de nemâncat, în organism deja se declanșează autofagia.

Autofagia este procesul prin care celulele corpului sunt forțate să se vindece și să se curețe. Acesta este inițiat după mai multe ore de pauză alimentară.

Postul de 17 ore ajută la accesarea acestei inteligențe uimitoare a celulelor de a se repara.

„Este un instrument incredibil pentru sănătatea creierului, sănătatea hormonilor și pentru a depăși stilul de viață nociv pe care l-ai avut în urmă cu câțiva ani. Nu este niciodată prea târziu pentru a-ți reseta sănătatea”.

Optați pentru acest tip de post dacă vă interesează detoxifierea corpului, vindecarea intestinului și producția de celule stem. 

Dr. Mindy Pelz îl recomandă persoanelor cu boli autoimune. Prin faptul că determină repararea celulelor, poate contribui la prevenirea cancerelor. Este deosebit de valoros pentru repararea neuronilor.

Poate fi implementat zilnic, sau de câteva ori pe săptămână, în funcție de rezistența fiecăruia.

Trebuie să știți că postul de 17 ore doar stimulează autofagia. Pentru a o menține, trebuie să postiți mai mult. Autofagia lucrează între 17 și 72 de ore de post, spune dr. Pelz. Vă puteți antrena săptămânal pentru a face acest post lung. 

Citește și – Postul cu apă între orele 18:00 și 10:00 scade greutatea corporală și tensiunea arterială

După cum vedeți, restricția alimentară nu are decât beneficii, și încă foarte mari. Poate chiar incomparabile cu medicamentele de sinteză.

Mai dăunător este mâncatul des decât mâncatul rar. Persoanele care mănâncă rar au șanse mai mari să atingă o vârstă înaintată. 

Este important să știți că, după un post intermitent de 13-17 ore sau mai mare, trebuie să mâncați grăsimi.

Postul trebuie întrerupt cu grăsimi pentru a nu crește zahărul din sânge și a menține autofagia cât mai mult timp. Puteți consuma avocado, ulei de cocos, ulei de măsline, nuci, semințe. 

Nu depășiți 20 g de proteine pe zi deoarece veți ieși complet din autofagie. Somnul este de asemenea extrem de important.

Surse articol:

1. Dr. Mindy Pelz, How to choose the right fast for you: https://www.youtube.com/watch?v=xWNsaa5UUqY&ab_channel=Dr.MindyPelz
2. Dr. Mindy Pelz, What is autophagy 5 key strategies to maximize its benefits: https://www.youtube.com/watch?v=fIYNDfEMM-Q&ab_channel=Dr.MindyPelz

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.