Borșul reglează digestia, glicemia, colesterolul, tensiunea arterială

Suferi de anemie, oboseală, diabet, hipertensiune arterială sau afecțiuni respiratorii? O cură cu borș de tărâțe ți-ar prinde bine!

Această licoare pur românească este considerat un tonic natural și un remediu simplu pentru varii probleme de sănătate.

Bors de casa

Bors de casa

Tărâțele și procesul de fermentație prin care trec acestea înainte de obținerea borșului furnizează organismului o bogăție de nutrienți.

Borșul crud conține foarte multe vitamine din complexul B. Are fibre, enzime, bacterii bune și minerale.

Citește și – Borșul de tărâțe – complex de vitamine B, energizant și băutură de leac 

Poate fi considerat un adevărat supliment alimentar. Este recomandat în cele mai frecvente afecțiuni ale omului de azi, precum hiperglicemie, diabet, hipertensiune arterială, colesterol crescut, boli cardiace sau obezitate.

Borșul ajută la reducerea grăsimilor și a zahărului din sânge și la relarea valorilor tensiunii arteriale.

„O cană de borș reglează tensiunea. Încă o cană de borș reglează glicemia”, spune Părintele Daniel de la Mănăstirea Slănic.

„Cine are diabet de tip II, zaharat, să bea în fiecare zi câte un borș, preparat în casă. Orice e acru și amar susține funcția pancreasului, ficatului și bilei”.

Borșul de tărâțe poate fi folosit și ca remediu natural pentru colesterol crescut.

„Borșul reglează colesterolul. Ai 300, 400, bând borș cel puțin două săptămâni, o să vedeți că valorile se reglează”, spune Părintele Daniel.

Consumați-l atunci când sunteți obosiți, stresați, epuizați fizic sau intelectual.

Citește și – Cum să faci Rejuveleac, băutura-minune de origine balcanică, înrudită cu borșul de tărâțe

Nu ezitați să apelați la acest tonic digestiv atunci când aveți probleme cu digestia. Dr. Oana Cuzino îl recomandă în constipație și indigestie.

Susține sănătatea tractului gastrointestinal și implicit a sistemului imunitar datorită probioticelor pe care le conține.

Au apărut chiar și cure de slăbire cu borș sau cure de detoxifiere. Unul din principalele roluri ale acestei băuturi este cel de purificator.

Este important ca borșul să fie făcut în casă. Cel din magazin conține diverși conservanți și nu are toată colecția de substanțe nutritive pe care le are borșul natural.

În plus, este posibil ca procesul de fermentație să fi fost grăbit cu anumite substanțe chimice.

Pe site-ul nostru puteți găsi rețeta borșului de tărâțe și modul de preparare transmis din generație în generație.

Cum să faci borș acru de casă și să îți iasă ca cel făcut de mama sau soacra

Cum se umple borșul – rețetă tradițională 

În scop profilactic, energizant sau terapeutic, borșul se servește crud. Prin fierbere se pierd multe substanțe nutritive și efecte benefice.

Se pot consuma câte 200-500 ml de borș de putină pe zi. Însă nu este bine să exagerați, deoarece pot să apară tulburări de tranzit.

Borșul este un produs natural, sănătos, însă poate ridica probleme la persoanele cu aciditate crescută a stomacului.

Surse articol:

1. Borșul de tărâțe, rețeta de detoxifiere, Rețete Mănăstirești, TRINITAS TV: https://www.youtube.com/watch?v=1Uh7fsZWOCU&ab_channel=TRINITASTV
2. Dr. Oana Cuzino, Tot ce trebuie să știi despre borș – un leac tipic românesc, CSD: https://www.doc.ro/dieta-si-sport/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-bors-un-leac-tipic-romanesc
3. Dr. Max, Borșul – beneficii, proprietăți, contraindicații: https://www.drmax.ro/articole/borsul-beneficii-proprietati-contraindicatii

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.