Cafea de Cicoare – Proprietăţi, Beneficii, Efecte

Cafeaua de cicoare evocă cele mai romantice imagini de mic dejun în New Orleans, cu gogoşi aromate şi aburul cafelei care umple atomosfera. Cicoarea are un gust amărui asemănător cu boabele prăjite de cafea, însă cu o aromă mai bogată şi mai pământească.

Cafea de Cicoare

Cafea de Cicoare

Cicoarea provine din sudul Europei şi are rădăcini franţuzeşti. Din acest motiv cafeaua de cicoare are o popularitate mare în New Orleans, acolo unde este amestecată jumătate cu cafea normală.

Cafea de Cicoare – Proprietăţi şi Efecte

Cafeaua de cicoarea are beneficii nutriţionale dar şi medicinale, cu efecte minunate asupra sistemului digestiv. Însă bogaţia de fibre pe care le conţine îi poate afecta pe cei care nu sunt obişnuiţi cu o astfel de dietă şi poate produce gaye.

Cafeaua de cicoare curăţă sângele, protejează ficatul, reduce riscul de cancer intestinal, contribuie la absorbtţa calciului, şi poate fi folosită pentru tratarea unei game variate de boli, de la anemie până la paraziţi.

• Stimulează digestia
• Calmează durerile abdominale
• Elimină constipaţia
• Protejează ficatul şi fierea
• Creşte capacitatea de concentrare
• Alungă oboseala
• Detroxifică organismul
• Ajută la slăbit

Vitamine și minerale

Cafeaua de cicoare oferă 2% din doza zilnică recomandată de potasiu şi Vitamina B3 (niacină). Deşi aceasta nu este o cantitate foarte mare, cicoarea contribuie la îmbunătăţirea inimii şi a stării de sănătate a nervilor şi pielii. Dintr-o ceaşcă de cafea de cicoare se pot de asemenea extrage cantităţi modeste de calciu, fier, fosfor, magneziu şi cupru, Vitamina A, C, E şi K.

> Cafeaua de cicoare nu conţine cofeină

Persoanele care au o sensibilitate la cofeina din cafea obişnuită, cafeaua de ciocare poate fi o alternativă sănătoasă şi gustoasă. Rădăcina de cicoare nu conţine cofeină, şi de aceea serveşte ca un substitut natural pentru cafea cu cafeină. Deşi instituţiile avizate de sănătate nu au pus o limită general valabilă pentru consumul de cafea, studiile spun că nu trebuie depăşite 2-4 căni de cafea de zi. Cafeaua de cicoare în schimb, se poate bea la orice oră, cât de multă, fără a experimenta efectele negative ale cofeinei.

Cafea Cicoare

Cafea Cicoare

> Redusă în calorii 

Cafeaua de cicoare are mai multe calorii decât cafeaua normală. Însă de multe ori, adaosul de zahăr, lapte şi alte arome sau siropuri fac din cafeaua normală un pachet de calorii nedorite. Cafeaua de cicoare se poate bea simplă, sau cu miere de albine.

> Cafeaua de cicoarea uşurează constipaţia

Cafeaua de cicoare poate ameliora simptomele asociate cu starea de constipaţie. Un studiu publicat recent în Jurnalul Internaţional de Ştiinţă, Alimentaţie şi Nutriţie a arătat un lucru paradoxal. Deşi consumul de cafea de cicoare poate creşte flatulenţa, aceasta este un remediu eficient pentru constipaţie, datorită unui compus din cicoare numit inulină. Celor 21 de participanţi la studiu li s-au dat 15 g de inulină din cicoare în fiecare zi, pe o perioadă de 28 de zile, şi efectele au fost foarte bune. Este bine totuşi să se consulte medicul înainte de a adăuga cafeaua de cicoare la planul de dietă pentru prevenirea şi combaterea constipaţiei.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’6204,7294′ button=’Cumpără aici’]

Cum se prepară cafeaua de cicoare

Cafeaua de cicoare se face din rădăcina plantei, prăjită şi uscată în prealabil. Se macină prin râşniţa de cafea şi se prepară întocmai ca şi cafeaua normală. Se pun de regulă 2 linguriţe de pulbere de cicoare la o cană cu apă. Se lasă să fiarbă 3 minute, sau se lasă la infuzat. Se filtrează şi se serveşte cu miere, pentru un gust caramelizat.

Pulberea de cicoare se poate găsi la magazinele naturiste.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

19 comentarii

  1. o alta alternativa e cafeaua de soia!

  2. Nu are contraindicatii la diabet si hipertensiune?

  3. Este foarte buna si exista si varianta instant,eu am inlocuit cafeaua cu cicoarea.

  4. Cand eram mica, bunica ne-o facea cu lapte, cu paine cu unt, gem….Era delicioasa!

  5. unde se poate gasi de cumparat? la plafar?

  6. in afara de on line? nu obisnuiesc sa iau online…

  7. se gaseste la kaufland la borcan arata ca nesu e delicioasa

  8. Exista asa ceva?Am sa caut!

  9. Nu stiam ca e asa buná.

  10. De la plafar magazin naturist

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.