Alimente care creează diabet sau duc boala în remisie

Nu ar fi minunat dacă ai putea repara diabetul? Cu puțină înțelepciune, cu ajutorul dietei și a lui Dumnezeu, crede Dennis Pollock, autorul unui canal de Youtube dedicat combaterii diabetului.

Este diabetul vindecabil, reparabil sau reversibil? Cei mai mulți consideră că această boală poate fi ținută sub control, dar nu alungată definitiv.

Alimente care creeaza diabet sau aduc boala in remisie

Alimente care creeaza diabet sau aduc boala in remisie: Beat Diabetes

Diabetul poate fi tratat

Dennis Pollock a intervievat mulți diabetici care au reușit să aducă nu doar hiperglicemia în remisie, ci și complicațiile diabetului. În unele cazuri, boala s-a ameliorat în decurs de un an sau chiar mai puțin, în 3-4 luni.

Există posibilitatea să aduci o glicemie crescută la niveluri aproape normale urmând anumite protocoale.

Citește și – Plante și alimente utile în diabetul zaharat – dr. Daniela Petrache

Oricine poate realiza acest lucru, indiferent de țara sau cultura în care trăiește. Diabeticii care se vindecă nu sunt nici excepții, nici norocoși.

Dennis Pollock consideră dieta un instrument puternic pentru prevenirea și anularea diabetului.

Dieta care favorizează apariția diabetului

Realitatea – pe care o putem observa cu toții – este că alimenția noastră curentă funcționează parcă împotriva sănătății noastre.

Dieta de tip occidental, care a contaminat aproape toate țările, este considerată una „obișnuită” sau „normală”.

Oamenii mănâncă astăzi cantități uriașe de carbohidrați și dulciuri. Magazinele sunt pline cu produse alimentare bogate în zahăr, grăsimi procesate și carbohidrați rafinați.

Nu doar în America, ci în multe alte țări ale lumii oamenii consumă cantități uriașe de deserturi, produse de patiserie și paste. Inclusiv porțiile de mâncare sunt foarte mari.

Aceasta este o alimentație anormală, neadecvată pentru organismul uman. Este o dietă ucigașă, otrăvitoare, afirmă Pollock. Ea încurajează practic diabetul, obezitatea, bolile de inimă și multe alte boli.

Niciodată nu te vei vindeca de diabet, obezitate și boli cardiovasculare dacă continui să mănânci sandvișuri cu pâine albă, gogoși, paste și să bei băuturi răcoritoare.

Carbohidrații rafinați – otrava zilnică 

Ne bombardăm corpul cu o cantitate enormă de carbohidrați, fără precedent în istoria omenirii.

„Ne înecăm practic într-un ocean de carbohidrați”.

Unii medici și nutriționiști au început să tragă un semnal de alarmă.

Rezistența la insulină, diabetul, obezitatea, tulburările metabolice, hipertensiunea arterială și accidentele vasculare cerebrale sunt rezultatul acestei diete anormale.

Din păcate, „carbohidrații ambalați” din magazine au un gust foarte bun, care atrage. În plus, sunt convenabili prin faptul că îi cumperi de-a gata. Nu trebuie să mai pierzi timp gătind în casă.

Citește și – Cura cu schinduf pentru diabetul 1 și 2 insulino-dependent

Nu facem excese de alimente sănătoase, precum salate, pește, carne de pui, legume sau brânzeturi.

Facem exces la carbohidrați: cereale pentru micul-dejun, plăcinte, prăjituri, bomboane, covrigei, sticksuri, chipsuri, sticle de suc.

Ne administrăm singuri o otravă zilnică. Continuând în acest ritm an după an, nu ne putem aștepta decât la hiperglicemii, hipertensiune arterială, trigliceride mari, artere blocate, ficat gras, insuficiență renală, tulburări de vedere și desigur, deces prematur.

Dieta care combate diabetul

Răspunsul la întrebarea: „Poate fi diabetul reparat?” este evident.

„Încetați să vă mai otrăviți și veți vedea îmbunătățiri semnificative”.

Rezultatele apar doar dacă faci schimbări radicale în dietă.

Organismele noastre au înghițit atât de mulți carbohidrați încât am devenit intoleranți la carbohidrați. Cel mai înțelept lucru este să îți asculți organismul și să o iei mai ușor cu carbohidrații, îndeamnă Pollock.

Corpul simte nevoia de o pauză – nu doar de la dulciuri, ci și de la pâine, cereale, paste, orez și cartofi. Dați-i corpului acest repaos alimentar și să intrați pe o dietă low-carb.

Mâncați doar alimente sărace în carbohidrați: salate, castraveți, ardei, broccoli, conopidă, avocado, verdețuri.

Inamicul nostru nu sunt grăsimile saturate, ci zahărul și carbohidrații. Este simplu. Ca să combați diabetul trebuie să încetezi să mai mănânci alimentele care inițiază sau agravează această boală.

Diabetul poate fi anihilat după un an de alimentație corectă

Dacă vreți să mâncați orez sau alți carbohidrați, trebuie să vă mulțumiți cu o porție foarte mică și să faceți multă mișcare fizică. Să nu consumați dulciuri, chipsuri, carbohidrați ambalați și sucuri. Vezi exemplul japonezilor.

Oricât de mult ne îmbie produsele ambalate din magazine prin gustul și aromele lor atractive, să ne gândim de două ori înainte. Să punem în cumpănă sănătatea noastră.

Prețul pe care îl plătim pentru o satisfacție temporară a gustului este foarte mare: boală și nefericire. Oricât de mulți bani am avea, nu putem cumpăra sănătatea, nici viața.

Vestea bună este că organismul se poate repara dacă încetăm abuzul de carbohidrați.

Începeți să mâncați normal, așa cum ar trebui să o facă un om normal. Fără produse procesate și artificiale.

În mai puțin de un an de alimentație sănătoasă putem repara răul făcut de ani de zile de mâncare nesănătoasă.

Sursă articol: Dennis Pollock, Foods that creat diabetes, and foods that turn it back, Beat Diabetes: https://www.youtube.com/watch?v=2-ftkvyDAyA&ab_channel=BeatDiabetes%21

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.