Vrei o talie subțire? Mănâncă mai multe leguminoase!
√ Articol bazat pe studii științifice
Ce femeie nu și-ar dori să aibă o talie subțire și un corp bine echilibrat?
Alimentația are un cuvânt greu de spus în această problemă.
Urmarea unei diete care propune un deficit de calorii nu este întotdeauna suficientă pentru a obține acest rezultat.
Chiar dacă reușești să pierzi câteva kilograme cu o dietă de slăbit, burta poate rămâne nemișcată.
Există anumite alimente care au proprietatea de a reduce grăsimea depusă la nivelul abdomenului.
Cuprins
Două categorii de alimente care reduc grăsimea de pe abdomen
Oamenii de știință au descoperit două categorii de alimente care favorizează scăderea circumferinței taliei.
Este vorba despre leguminoase și cerealele integrale.
Rezultatele cercetării lor au fost publicate în 2010 în Jurnalul Colegiului American de Nutriție.
Înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale are beneficii deja cunoscute, inclusiv cel al scăderii ponderale.
Leguminoasele scad circumferința taliei
O echipă de cercetători de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, a investigat efectele leguminoaselor asupra greutății corporale.
Cei 113 participanți recrutați erau obezi sau supraponderali. Indicele lor de masă corporală depășea 28.
Obezitatea este diagnosticată de la un indice de masă corporală de 30.
Toți participanții au urmat dieta concepută de Fundația Națională a Inimii din Noua Zeelandă special pentru protejare inimii.
Jumătate din ei au inclus 2 porții de leguminoase și 4 porții de cereale integrale în dieta zilnică.
Ceilalți au continuat să consume carbohidrați rafinați și o cantitate mică de leguminoase.
Citește și – Salată de leguminoase bogate în fibre, care ajută la scăderea colesterolului
Studiul a durat 18 luni. Rezultatele au arătat că ambele grupuri au scăzut în greutate.
Însă diferența cea mai mare a fost în privința taliei.
Cei care au consumat cereale integrale și mai multe leguminoase au avut o scădere de 3 cm. în talie.
Această dietă a avut de asemenea un profil nutrițional mai bun.
Citește și – Mâncați leguminoase – sunt foarte hrănitoare, bogate în fibre și proteine
Mai precis, a crescut aportul de fibre, vitamine și minerale. Indicele glicemic al dietei a fost considerabil mai mic decât în cazul celorlalți participanți.
Aceste rezultate sunt importante pentru scăderea grăsimii viscerale și sănătatea întregului organism.
De ce este grăsimea abdominală periculoasă?
Șlefuirea taliei nu este doar o chestiune care ține de estetică. Este o problemă medicală importantă.
Grăsimea viscerală sau grăsimea abdominală este cel mai periculos tip de grăsime.
Ea se depune în cavitatea abdomenului și ajunge pe organe, alterându-le funcția.
Grăsimea viscerală are un caracter pro-inflamator. Crește riscul de diabet, degenerare celulară, depresie, scăderea imunității și boli cardiovasculare.
Persoanele supraponderale pot ține seama de rezultatele acestui studiu, incluzând mai multe leguminoase în meniurile lor săptămânale.
Pot consuma fasole, mazăre, năut sau linte.
Citește și – Leguminoasele au efect de medicament în bolile cardiovasculare și metabolice
De asemenea, este foarte importantă înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale.
Evitați pe cât posibil consumul de pâine albă, paste albe și alte produse făcute din făină rafinată.
Sursă articol: Giorgia, To reduce the waistline, the secret is to choose the right foods, Natural App Life: https://www.naturallifeapp.com/from_science/to-reduce-the-waistline-the-secret-is-to-choose-the-right-foods