Salată din roșii, morcov și avocado, fără ulei

O salată de legume este întotdeauna alegerea cea mai bună pentru o masă ușoară. Mai cu seamă dacă vă supravegheați silueta.

Salata de roșii, morcov și avocado este pe cât de simplă pe atât de reușită.

Salata din rosii, morcov si avocado, fara ulei

Imagine sugestivă: Salata din rosii, morcov si avocado, fara ulei: Alabama Extension

În ciuda faptului că are doar 3 ingrediente, rezultatul este neașteptat de bun.

Salata este savuroasă, răcoritoare și totodată satisfăcătoare.

Nu veți face foamea după ce o consumați, căci avocado este unul din cele mai hrănitoare alimente din lume.

 Salată de roșii, morcov și avocado – rețetă 

Durată totală de preparare: 3 minute
Nr. de porții: 1

Ingrediente

• 1 roșie medie
• 1 avocado
• 1-2 morcovi mici
• sare și piper, după gust

Mod de preparare

Curățați morcovii de coajă și tăiați-i fâșii.

Roșia se spală și se taie cuburi.

Desfaceți avocado și scoateți sâmburele. Tăiați fiecare jumătate în cubulețe medii.

Presați puțină sare și piper.

Amestecați cu o lingură, cu atenție, să sfărâmați ingredientele.

Nu este nevoie să folosiți ulei sau alt dressing la această salată. Zeama și semințele de la roșii, împreună cu textura cremoasă a pulpei de avocado vor lega totul.

Salata de roșii, morcov și avocado este un exemplu de prânz rapid și sănătos.

Autoarea o recomandă în primul rând persoanelor care urmează o dietă raw-vegană, adică o dietă bazată pe crudități.

Însă ea este o alegere sănătoasă pentru orice dietă, inclusiv pentru curele de slăbit.

Este ideală pentru cei care nu au timpul necesar să gătească în casă.

Se prepară cât clipești din degete.

Este mai sățioasă decât pare la prima vedere. Avocado furnizează cantități generoase de grăsimi, vitamine și minerale.

Roșiile și morcovii vin cu un aport valoros de fibre și antioxidanți.

Așadar, sațietatea este garantată.

În plus, salata este un deliciu. Are un gust foarte bun. Este deopotrivă hrănitoare și hidratantă.

 Note și sugestii 

Serviți salata imediat după preparare.

Avocado se oxidează și va da salatei o culoare negricoasă.

Acesta poate fi și un avantaj, deoarece vă obligă să consumați totul proaspăt și natural.

Nu o preparați cu mult timp înainte de servire, deoarece se va transforma într-un terci inestetic.

Cu siguranță puteți adăuga și alte ingrediente în această salată. Câteva sugestii: dovlecel, castravete, ardei gras, rădăcină de țelină, rădăcină de păstârnac, ceapă, varză roșie, pătrunjel verde.

Dacă nu urmați în mod deosebit o dietă de crudități, puteți transforma salata într-o masă adevărată, adăugându-i proteine.

Folosiți boabe de porumb fiert, mazăre fiartă, năut fiert sau fasole roșie fiartă, ton, ou fiert. 

Nu mai puțin potrivite sunt nucile, migdalele și semințele.

Informații nutriționale

Salata de roșii, morcov și avocado are un scor nutrițional de 90 din 100.

Este o sursă bună de fibre, proteine, vitamina C, vitamina B2 și vitamina B6.

O porție de 290 g de salată conține:

– 190 de calorii
– 4 g de proteine
12 g de grăsimi
-21 g de carbohidrați
-10 g de fibre
-47 mg de calciu
-102 mg de sodiu

 Rețete similare 

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare de salată fără ulei:

Salată pentru slăbit, fără ulei – bogată în fibre și proteine
Salată de varză și morcov cu alune, fără ulei
Salată verde cu semințe și nuci, fără ulei
Salată dietetică de legume cu ovăz, fără ulei

Rețetă preluată din: Rawtarian, Raw salad lunch: https://www.therawtarian.com/raw-salad-lunch

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.