Alimentul nr. 1 care îți distruge imunitatea
Oricât de multe suplimente am lua pentru întărirea imunității, bolile nu ne vor ocoli dacă nu suntem atenți la alimentație.
Trebuie să știm că există un aliment care paralizează efectiv funcțiile sistemului imunitar.
Din păcate, nu este ceva ce consumăm ocazional, ci în mod regulat, fără să conștientizăm consecințele lui grave.
Cuprins
ZAHĂRUL ESTE CEL MAI PERICULOS INGREDIENT DIN CĂMARA CU ALIMENTE
Chriopracticianul Eric Berg spune că zahărul anulează beneficiile suplimentelor imunostimulatoare, precum Vitamina C, vitamina D și zinc.
Acești trei nutrienți s-au dovedit eficienți în prevenirea infecțiilor.
Au o importanță ridicată în apărarea imunitară a organismului.
Citește și – Zahărul trebuie folosit doar ca un condiment, nu ca aliment! – dr. Mihaela Bilic
Vitamina D reglează funcțiile sistemului imunitar. Totodată, diminuează daunele cauzate de patogeni, în mod special de virusuri.
Vitamina C crește activitatea celulelor albe de sâng și le întărește împotriva infecțiilor.
Potențează și capacitatea fagocitelor de a devora patogenii.
Zincul este esențial pentru timus, glanda care antrenează celulele imunitare T.
În lipsa unui aport adecvat de zinc, timusul se micșorează și numărul celulelor albe de sânge scade.
Vitamina C, vitamina D și zincul ne ajută să traversăm mai ușor un episod de infecție.
ZAHĂRUL ÎMPIEDICĂ ABSORBȚIA VITAMINELOR IMUNOSTIMULATOARE
Dacă luăm un supliment cu vitamina C, dar concomitent avem un consum crescut de zahăr, corpul va prelua zahărul, creând un deficit de vitamina C.
Zahărul afectează de asemenea absorbția vitaminei D și a zincului.
Mai mult decât atât, interferează cu activarea acesteia și oprește producția ei.
Citește și – Zahărul distruge lent vasele de sânge – informații esențiale
Nu doar zahărul în sine are aceste consecințe asupra imunității, ci și alte alimente care se transformă rapid în zahăr.
Cel mai bun exemplu în acest sens sunt carbohidrații rafinați.
CELE MAI BUNE SURSE NATURALE DE VITAMINA C
Fructele citrice nu sunt singura sursă naturală de vitamina C.
Sunt alte alimente care conțin chiar o cantitate mai mare, precum varza murată, ardeiul gras, pătrunjelul și alte verdețuri.
CELE MAI BUNE SURSE NATURALE DE VITAMINA D
Soarele este cea mai bună sursă de vitamina D.
Expunerea pielii la razele blânde ale soarelui ajută corpul să producă propria vitamină D.
Dacă este nevoie, în lunile reci, se poate lua un supliment de vitamina D3.
Citește și – Zahărul, un puternic agent de îmbătrânire – ruginește corpul la nivel celular
CELE MAI BUNE SURSE NATURALE DE ZINC
Zincul se găsește în doze optime în carnea roșie, în crustacee și produsele marine.
STRESUL, LA FEL DE PERICULOS PRECUM ZAHĂRUL
Stresul este un alt dușman puternic al sistemului imunitar.
Creșterea nivelului de cortizol paralizează sistemul imunitar.
Țineți cont de aceste informații atunci când treceți printr-o răceală sau o infecție.
Traducere din: Dr. Eric Berg, The nr. 1 food that stops your immune system from working: https://www.youtube.com/watch?v=N23dLLdxtiQ&ab_channel=Dr.EricBergDC