Alimentul nr. 1 care ne dizolvă efectiv dinții

Dinții sunt un indicator foarte bun al calității dietei noastre.

Ceea ce mâncăm se reflectă nu doar în puritatea pielii, ci și în robustețea danturii.

Alimentul nr. 1 care ne dizolva efectiv dintii

Alimentul nr. 1 care ne dizolva efectiv dintii: katemangostar

Bunicii noștri aveau o dantură sănătoasă până la adânci bătrâneți. Copiii zilelor noastre au carii de mici.

Nu este greu de ghicit care este cauza principală.

Alimentul nr. 1 care ne dizolvă efectiv dinții

Cel mai dăunător lucru pe care îl putem consuma și care dizolvă dinții este compus din acid și zahăr.

Nu este greu de ghicit.

Este vorba despre sucuri. Acestea îi afectează foarte mult pe copii.

Sucurile dulci și acidulate conțin acid fosforic.

Acesta este cel mai nociv acid, deoarece dizolvă calciul din dinți.

La fel de nocive sunt și bomboanele sau acadelele dulci-acrișoare. Pe lângă faptul că sunt acide și conțin zahăr, se lipesc de dinți.

Alte lucruri care atacă smalțul dentar și cauzează carii sunt gumele de mestecat, băuturile sportive, băuturile energizante și fructele uscate.

Acestea cresc numărul bacteriilor producătoare de acid în gură.

Bacteriile din gură se hrănesc cu carbohidrații. În urma fermentării lor, pH-ul se schimbă.

Bacteriile mențin pH-ul foarte acid.

Acestea se află la baza dizolvării smalțului.

Iar principalul carbohidrat care face cavitatea bucală foarte acidă în mod indirect este zahărul.

Zahărul mai are un dezavantaj: afectează gingiile.

Prin faptul că blochează absorbția vitaminei C, poate duce la gingivită sau gingii sângerânde.

Sucurile acidulate, care sunt prezente în regimul zilnic al multor copii, sunt atât de acide încât pot dizolva smalțul din jurul dinților.

Smalțul este cel mai tare materie din corpul nostru. Duritatea ei o întrece pe cea a oaselor.

Citește și – Rețetă de suc pentru tonifierea țesutului osos și a dinților

pH-ul celor mai consumate băuturi 

Băuturile acide afectează cel mai mult smalțul dentar.

pH-ul cu valoarea 1 este cel mai acidic. În această categorie intră acidul de baterie.

La pH-ul cu valoare 3 avem acidul clorohidric, care se găsește în stomac.

Sucul de lămâie este foarte acidic. Are un pH de 2-3.

Însă atunci când bem apă cu puțin suc de lămâie, obținem o băutură cu un pH de 5,5.

Oțetul de mere are, de asemenea, în stare naturală un pH acidic de 2-3.

Dacă îl combinăm cu apă, pH-ul crește la 4,5.

Apa carbogazoasă are un pH de 5-6.

Cafeaua și ceaiurile au un pH de 5.

Berea are un pH de 4-4,5.

Coca-cola are un pH extrem de mic, de 2,4.

Apa distilată are un pH neutru de 7.

Apa minerală este puțin peste 7.

Citește și – Xilitol – zahărul care reduce placa dentară mai eficient decât pasta de dinți

Demineralizarea smalțului depinde de cât de mult timp dantura este expusă la băuturile acide.

Pe durate scurte de timp, sau în doze mici, băuturile de mai sus nu vor avea un impact major asupra dinților.

Un al lichid important pentru sănătatea dinților de care trebuie să ținem cont este propria noastră salivă.

Zahărul nu afectează doar dinții, ci întregul organism.

Este un factor major de îmbolnăvire internă.

Citește și – Tot ce ne îngrașă ne strică și dinții – dr. Mihaela Bilic

Informații preluate din: Dr. Eric Berg, The #1 worst drink that dissolves your teeth: https://www.youtube.com/watch?v=N5BClQDK548&ab_channel=Dr.EricBergDC

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.