Un mix de condimente care scade inflamația și tensiunea arterială la persoanele grăsime abdominală
Condimentele era atât de apreciate în antichitate încât oamenii le foloseau de multe ori ca monedă de schimb.
Astăzi, ele se găsesc cu ușurință, iar prețul lor este accesibil tuturor.
Valoarea lor medicinală este mult mai importantă decât putem crede.
Sunt numeroase studii care au arătat că plantele aromatice și condimentele au un potențial farmacologic uriaș.
Acesta se datorează în mare parte proprietăților antioxidante și antiinflamatoare.
Cele mai multe cercetări au fost realizate pe fiecare condiment în parte.
În dieta noastră zilnică este posibil să avem unul sau mai multe condimente, folosite separat. De pildă, turmeric în mâncăruri sau băuturi, scorțișoară în deserturi și ghimbir sub formă de ceai.
Busuiocul, oregano, cimbrul, salvia și altele asemenea le utilizăm de regulă la gătit.
Citește și – Condimentele – „medicamentele” din farfurie
Cuprins
Studiu pe consumul de condimente la persoanele supraponderale
Oamenii de știință americani au dorit să vadă ce efecte ar putea avea consumul mai multor condimente, sub formă de amestec, pe o perioadă lungă de timp.
Au realizat în acest sens un studiu, care a fost publicat în „The American Journal of Clinical Nutrition”.
Au fost recrutate 70 de persoane cu vârsta medie de 44 de ani.
Participanții erau supraponderali și aveau o acumulare patologică de grăsime la nivelul abdomenului (grăsime viscerală sau obezitate viscerală).
Acest tip de grăsime este profundă, nu subcutanată. Ea se poate depozita în jurul organelor din cavitatea abdominală, afectând funcția lor.
Grăsimea viscerală crește semnificativ riscul de boli cardiovasculare.
Participanții au fost împărțiți în 3 grupuri. Toți au primit același amestec de condimente, format din:
- curry, scorțișoară, ghimbir, oregano, busuioc, coriandru și pătrunjel.
Primul grup a consumat condimentele în doze mici, de 1,2 grame pe zi.
Al doilea grup a consumat 3 g de condimente pe zi.
Al treilea grup a avut doza cea mai mare, de 6 g de condimente pe zi.
Experimentul a durat 30 de zile.
Citește și – Uimitoarele beneficii ale condimentelor Curry
Participanții au fost testați prin analize sangvine și examene medicale înainte și la sfârșitul perioadei de intervenție.
Condimentele scad inflamația și tensiunea arterială
Rezultatele au arătat că un consum de doar 3 grame de condimente pe zi poate reduce semnificativ nivelul substanțelor pro-inflamatoare din sânge.
Inflamația cronică este un dușman tăcut. Ea se află la baza multor boli grave. Dacă nu este diminuată, ea poate duce în timp la numeroase probleme de sănătate.
Inflamația persistentă este asociată cu slăbirea sistemului imunitar, boli cardiovasculare, degenerare celulară, obezitate, depresie.
Condimentele nu au redus doar inflamația. Amestecul folosit a scăzut de asemenea nivelul tensiunii arteriale.
Aceste rezultate sunt foarte importante, dat fiind că participanții la studiu aveau deja un risc crescut de boli cardiovasculare.
Studiul de față ne oferă motive întemeiate să includem zilnic în dietă un amestec de condimente sau mirodenii.
Efectele lor pe termen lung și la nivelul sănătății generale sunt însemnate.
Citește și – Tonic miraculos pentru imunitate, din condimentele pe care le ai în casă
Prin scăderea inflamației sistemice se pot preveni sau trata numeroase boli.
Traducere din: Natural Life App, Spices help against the damage of overweight and visceral fat: https://www.naturallifeapp.com/from_science/spices-help-against-the-damage-of-overweight-and-visceral-fat