5 cele mai sănătoase alimente din lume – dr. Eric Berg

Am ajuns să vorbim despre alimente sănătoase și alimente nesănătoase din cauza procedeelor de rafinate și procesare intense practicare de industria alimentară.

Unele alimente ne pot îmbolnăvi, în timp ce altele ne pot menține sănătoși, sau chiar ne pot însănătoși.

5 cele mai sănătoase alimente din lume – dr. Eric Berg

5 cele mai sănătoase alimente din lume: Stephen Pearson

Orice produs alimentar care crește nivelul zahărului din sânge și insulina este dăunător, crede dr. Eric Berg.

Consumați alimente care nu cresc insulina

Alimentele care nu declanșează creșterea insulinei sunt în general cele care conțin fibre (carbohidrați complecși) și grăsimi.

Dacă vrem să includem la mese proteine, este bine ca acestea să fie integrale, spune dr. Berg.

Carnea slabă și produsele degresate cresc rapid insulina.

Trebuie să excludem produsele care nu numai că nu furnizează nutrienți, ci împiedică și absorbția nutrienților din alte alimente.

Citește și – Top 9 cele mai dăunătoare alimente din magazine – dr. Ekberg

Meniurile trebuie să conțină nu numai vitamine, minerale, oligoelemente și acizi grași.

Un interes aparte trebuie să îl aibă pentru noi alimentele care pot oferi fitonutrienți. Aceștia au beneficii superioare și se găsesc doar în alimentele de origine vegetală.

5 cele mai sănătoase alimente din lume

Dr. Eric Berg a realizat un top al celor mai sănătoase alimente din lume.

VARZA MURATĂ

Cu siguranță nu vă așteptați să găsiți acest preparat tradițional pe primul loc.

Dr. Berg spune că varza murată este foarte sănătoasă deoarece este săracă în carbohidrați, bogată în fibre și nutrienți.

142 de grame de varză murată au sub 2 grame de carbohidrați! Incredibil, nu-i așa?

Aceeași cantitate furnizează 700 mg de vitamina C. Iar necesarul zilnic a fost stabilit la doar 75 mg de vitamina C pe zi.

Este fără îndoială cea mai bogată sursă naturală de vitamina C.

Această vitamină acționează ca un antioxidant puternic.

Este importantă pentru producerea de colagen, construirea oaselor, protejarea inimii împotriva daunelor radicalilor liberi.

Fără suficientă vitamina C au de suferit cartilajele și pielea (riduri).

Varza murată este un excelent prebiotic și probiotic.

Fibrele pe care le conține constituie o hrană bogată pentru bacteriile bune din intestin.

În prezența acidului lactiv, bacteriile patogene din intestin nu pot supraviețui.

Probioticele din iaurt sunt distruse în stomac, în timp ce prebioticele din varză le hrănesc pe cele din intestin.

Familia de crucifere, din care face parte varza, conține poate cei mai puternici, diverși și unici fitonutrienți.

Se digeră foarte ușor. Nu produce gaze. Reglează tranzitul intestinal.

Susține funcțiile creierului.

Este o sursă bună de vitamina K2, care este produsă de bacteriile bune.

Aceasta ajută la păstrarea calciului în oase și nu în afara lor.

Vitamina U din varză are efecte benefice la persoanele cu ulcere, colită, gastrită, reflux de acid sau inflamații ale colonului.

Citește și – Murăturile – probiotice ieftine din cămară

RUCOLA

Pe locul doi se află tot o legumă cruciferă. Este vorba despre o legumă cu frunze verzi, care seamănă foarte mult la gust și înfățișare cu păpădia.

Rucola este adaosul ideal în salatele verzi sau salatele de legume.

Are o aromă picantă, amăruie și dulce în același timp. Este ca un adevărat „dressing” pentru salate.

21 de grame de rucola au doar 43 g de carbohidrați.

Este o plantă bogată în fibre, nutrienți și fitonutrienți.

Conține calciu, potasiu, acid folic, vitaminele C și K.

Comparativ cu spanacul, rucola are puțini oxalați (asociați cu pietrele la rinichi).

Combate inflamațiile. Este foarte bună pentru ficat.

Ajută la prevenirea cancerului, la fel ca alte legume crucifere.

Citește și – Legumele cu frunze verzi țin gripa la distanță!

SOMON

O alegere foarte bună pentru orice masă din zi: mic-dejun, prânz sau cină.

Somonul furnizează grăsimi bune, proteine de calitate și minerale.

Are un nivel scăzut de mercur, spre deosebire de alte tipuri de pești.

Cel mai sănătos este somonul sălbatic, de captură.

Este o sursă foarte bună de seleniu, care combate mercurul.

Așadar, dacă peștele pe care îl mâncăm conține seleniu nu vom acumula mult mercur.

Principalul motiv pentru care experții recomandă somonul și peștele gras în general este conținutul bogat în Omega-3.

30 de grame de somon oferă peste 2.000 mg de Omega-3.

Codul conține doar 171 de mg de Omega-3.

Acești acizi grași esențiali sunt benefici pentru organe majore ale corpului, precum creier, inimă și articulații.

Omega-3 are proprietăți cardioprotectoare, antiinflamatoare și anticancerigene.

Somonul are un indice glicemic redus.

Conține cantități bune de potasiu, zinc și calciu.

Citește și – Cum să reducem inflamația din corp doar prin alimente

FICATUL DE COD

Organele de animale au în general o densitate nutrițională crescută.

Inclusiv ficatul de cod.

Acesta se poate găsi la conservă sau ca supliment alimentar sub formă de capsule (ulei de ficat de cod).

Nu are gust pregnant de pește.

Comparativ cu ficatul de vită sau de alte animale, ficatul de cod este mult mai bogat în Omega-3.

Conține în plus vitaminele A și D, care nu se găsesc în suplimentele de ulei de ficat de cod.

Retinolul (forma activă a vitaminei A) este esențial pentru ochi și vedere.

Susține sistemul imunitar, rinichii și mucoasele sinusurilor, esofagului, traheei și plămânilor.

Vitamina D este importantă pentru imunitate, depresie, tensiunea arterială și depresie.

Ficatul de cod furnizează de asemenea vitamina K2, iod și vitamine din grupul B.

Are un raport de proteine-grăsimi de 5:1. Acest lucru înseamnă că nu declanșează insulina.

Uleiul de ficat de cod este un supliment excelent pentru copii și femeile însărcinate.

ULEIUL DE MĂSLINE

Uleiul de măsline extra-virgin, autentic, este deosebit de sănătos.

Ar trebui să îl folosim zilnic la masă.

Este bogat în vitaminele A și E, în magneziu și potasiu.

Fiind un aliment gras, nu afectează deloc insulina.

Fitonutrienții pe care îi conține luptă împotriva îmbătrânirii premature.

Mențin pielea tânără și totodată cresc speranța de viață.

Uleiul de măsline susține și repară mitocondriile.

Protejarea mitocondriilor înseamnă un risc mai mic de cancer.

Este antiinflamator. Reduce inflamațiile și durerile la fel de eficient ca și Ibuprofenul.

Consumul de ulei de măsline poate preveni apariția maladiei Alzheimer. Susține memoria, concentrația și atenția.

Are efecte anticoagulante și antimicrobiene.

Protejează retina. Acest beneficiu este important mai ales la persoanele diabetici sau cu un nivel crescut de zahăr sau insulină în sânge.

Fitonutrienții din uleiul de măsline sunt de 20 de ori mai puternici decât cei din ceaiul verde.

Așadar, nu folosiți uleiul de măsline cu zgârcenie. Este foarte sănătos!

Va spori extragerea nutrienților din legumele folosite într-o salată.

Sursă articol: Dr. Eric Berg, The 7 healthiest foods you should eat: https://www.youtube.com/watch?v=BGwb8_hbzUM&ab_channel=Dr.EricBergDC

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.