Dietă pentru „întinerirea” articulațiilor

Dacă aveți probleme cu articulațiile, încercați să mâncați mai sănătos.

Vă prezentăm un meniu special conceput de dr. Ishiguro pentru persoanele care se confruntă cu dureri articulare, rigiditate și mobilitate redusă.

Dieta pentru sanatatea articulatiilor

Dieta pentru sanatatea articulatiilor: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Fiecare din rețetele de mai jos conțin alimente cu proprietăți antiinflamatoare dovedite.

Lapte cu turmeric – tonic antiinflamator

Cunoscut și sub numele de „laptele de aur”, laptele cu turmeric este benefic în numeroase afecțiuni.

Curcumina – substanța activă din turmeric – are proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antidiabetice, antioxidante și regenerante.

Studiile au arătat că turmericul – precum și ghimbirul – ameliorează diferite tipuri de dureri, incluisv cele cauzate de artrite și reumatism.

Ingrediente

  • ½ lingură de pulbere de turmeric
  • ½ lingură de rădăcină de ghimbir rasă
  • ¼ lingură de pudră de scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • 1 ½ pahare de lapte

Mod de preparare

Începeți prin a da prin răzătoare rădăcina de ghimbir.

Puneți laptele într-un ibric, pe foc. Adăugați ghimbirul ras și aduceți la punctul de fierbere.

După câteva minute, puneți pulberea de turmeric, pudra de scorțișoară și piperul. Lăsați să clocotească un minut.

Strecurați laptele și consumați-l dimineața, înainte de micul-dejun.

Citește șiGhimbirul reduce inflamația, ridigitatea și durerile articulațiilor 

Mic-dejun pentru articulații

Ingrediente

  • 2 mere
  • 1 1/3 căni de ovăz
  • 2 căni de lapte
  • ¾ cană de oțet de mere
  • 2 căni de apă
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • ¼ linguriță de nucșoară
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți laptele, apa, oțetul de mere, fulgii de ovăz, scorțișoara, nucșoara și sarea într-o cratiță, la fiert.

Când începe să clocotească, dați focul la mediu și fierbeți amestecul un sfert de oră. Amestecați des, să nu se prindă.

Între timp, curățați merele de coajă și tăiați-le cubulețe mici. Puneți-le într-o crăticioară. Adăugați sucul de lămâie și încă 2 linguri de oțet de mere. Presărați și un praf de scorțișoară.

Fierbeți la foc mediu 5 minute, amestecând ocazional. Dați apoi focul la mic și fierbeți merele încă 5 minute, până când au devenit fragede.

Puneți terciul de ovăz în două boluri. Deasupra așezați merele fierte, distribuind uniform compoziția.

Ovăzul cu miere se servește cald. Dar este bun și rece. Rezistă la frigider până la o săptămână!

Citește șiLeacuri naturale pentru artroză (articulații dureroase și înțepenite)

Prânz – pastă tartinabilă din ardei și nuci

Ingrediente

  • ¾ cană de nuci rumenite ușor
  • 1 cană de ardei grași copți
  • ¼ cană de ceapă tocată
  • ½ cană de roșii uscate, tăiate julien
  • ½ cană de frunze de busuioc proaspete
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • ½ linguriță de sare
  • 120 g de cremă de brânză

Mod de preparare

Tăiați grosier cu cuțitul ¼ cană de nuci.

Restul ingredientelor se pun în robotul cu lama S și se mixează până rezultă o pastă fină.

Transferați pate-ul rezultat într-un bol. Presărați deasupra nucile tocate.

Se întinde pe felii de pâine prăjită, sau pe legume.

Ajustați rețeta după gust. De pildă, puteți renunța la crema de brânză. Puneți în schimb câteva măsline (fără sâmburi).

Cină – somon cu garnitură de broccoli

Somon cu broccoli

Somon cu broccoli: Marco Verch

Ingrediente

  • 4 fileuri de somon cu piele
  • 1 căpățână de broccoli
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Aprindeți cuptorul și prîncălziți-l la 180 de grade Celsius

Puneți somonul într-o tavă încăpătoare. Lăsați spațiu între fileuri.

Tăiați broccoli în două, apoi desfaceți-l buchețele mici.

Spălați-le și scurgeți-le de apă. Așezați-le în tavă, printre fileurile de somon.

Stoarceți jumătate de lămâie și turnați sucul peste bucățile de somon și broccoli.

Cealaltă lămâie se taie cubulețe mici și se distribuie și ele în tavă.

Deasupra presărați ceapa verde tăiată rondele. Stropiți totul cu ulei de măsline.

Introduceți tava în cuptor pentru un sfert de oră.

Scoateți tava și turnați sosul uniform. Introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 4 minute.

Somonul trebuie să fie copt bine.

Se pot adăuga încă puțin sos de soia și ceapă verde în momentul servirii.

Gustări sănătoase

Pentru sănătatea articulațiilor, puteți servi între mese fructe cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare:

  • cireșe
  • coacăze negre (proaspete sau uscate)
  • afine (proaspete sau uscate)
  • portocale
  • grepfrut
  • ananas

Citește șiUngerea articulațiilor dureroase cu ulei de măsline este mai eficientă decât gelul Piroxicam

Sursă articol: Dr. Ishiguro, Joints Rejuvenation Diet – Healing, Anti-Inflammatory and Delicious, Healthy Day Today: https://healthydaytoday.com/joints-rejuvenation-diet/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.