Scorțișoara reduce semnificativ greutatea corporală

Scorțișoara este unul din cele mai eficiente condimente pentru tulburările metabolice.

Ajută atât în diabet, cât și în obezitate.

Scortisoara reduce semnificativ greutatea corporala

Scortisoara reduce semnificativ greutatea corporala

Scorțișoara combate sindromul metabolic

Scorțișoara este antibacteriană, antivirală antifungică, antidiabetică, antiinflamatoare, antihipertensivă, hipocolesterolemiantă, gastroprotectoare, imunomodulatoare, anticancerigenă și antitumorală.

Poate ajuta la prevenirea sindromului metabolic. Scade colesterolul total și trigliceridele.

Îmbunătățește glucoza din sânge, rezistența la insulină și metabolismul glucozei. Are efecte bune în ambele tipuri de diabet.

Citește și – Apă cu lămâie, scorțișoară sau ghimbir – rețete și beneficii

Scade greutatea corporală

Un studiu apărut în 2020 în jurnalul „Phytotherapy Research” a arătat că scorțișoara scade semnificativ greutatea corporală, indicele de masă corporală și raportul din talie și șold.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare „Nutrition and Food Security” din cadrul Universității Sahid Sadoughi din Iran au investigat efectele suplimentării cu scorțișoară asupra compoziției corporale.

Au realizat o recenzie sistematică și o meta-analiză pe studii clinice.

Au fost revizuite 21 de studii, realizate până în anul 2019. Acestea au inclus un număr de 1,480 de participanți.

Potrivit rezultatelor acestor cercetări, scorțișoara este eficientă în scăderea greutății corporale.

Reduce masa de grăsime corporală

O altă recenzie din 2020, publicată în jurnalul „Clinical Nutrition” a demonstrat că scorțișoara are efecte bune în obezitate.

Oamenii de știință de la Universitatea de Științe Medicale din Thran au evaluat 12 studii clinice pe relația dintre scorțișoară și greutatea/grăsimea corporală.

Rezultatele au arătat că administrarea acestui condiment produce o scădere însemnată nu doar a greutății corporale și a indicelui de masă corporală, ci și a grăsimii corporale.

Scorțișoara a fost mai eficientă la adulții cu vârsta de 50 de ani.

Masa de grăsime a scăzut în urma administrării unei doze de 2 g de scorțișoară pe zi, timp de 12 săptămâni.

Citește și – Capsule cu scorțișoară și ghimbir pentru accelerarea metabolismului

Un adjuvant natural în tratamentul obezității

În virtutea acestor rezultate, autorii sunt de părere că scorțișoara ar putea fi recomandată ca supliment de slăbit în tratamentul obezității.

Alte alimente, plante sau ingrediente naturale care ajută la slăbit sunt: ceaiul verde, extractul de cafea verde, negrilica (chimenul negru) și curcumina din turmeric.

Cum putem folosi scorțișoara în dietă

Datorită faptului că are o aromă foarte intensă, nu trebuie să exagerăm. În doze mari poate deveni toxică, din cauza conținutului de cumarină.

Există două soiuri de scorțișoară pe piață. Scorțișoara chinezească (Cassia) – cea prezentă în magazinele alimentare obișnuite, și scorțișoara indiană (Ceylon) – care se găsește doar la magazinele naturiste.

Cea chinezească are o cantitate mai mare de cumarină. Cea indiană este considerată scorțișoara autentică, având în plus un profil de siguranță mai bun.

Adăugați scorțișoară în bolul cu cereale de la micul-dejun. Face o pereche excelentă cu terciul de ovăz.

Presărați-o în iaurt, în cafea, sau peste fructe (mai ales pe mere).

Folosiți-o la deserturile făcute în casă.

Este bună pentru aromatizarea ceaiurulor, băuturilor din fructe și a celor alcoolice. Poate fi folosită inclusiv la carne.

Citește și – Ceaiul de scorțișoară ajută la prevenirea bolilor – află cum se prepară!

Surse articol:

1. GreenMedInfo, Cinnamon supplementation significantly reduces body weight: https://www.greenmedinfo.com/article/cinnamon-supplementation-significantly-reduces-body-weight
2. Seyed Mohammad Mousavi, Jamal Rahmani, Hamed Kord-Varkaneh, Ali Sheikhi, Bagher Larijani, Ahmad EsmaillzadehCinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials, Clin Nutr. 2020 Jan;39(1):123-133: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/
3. Yan Shen, Liu-Nan Jia, Natsumi Honma, Takashi Hosono, Toyohiko Ariga, Taiichiro Seki, Journal of Traditional and Complementary Medicine, Volume 2, Issue 1, January–March 2012, Pages 27-32, Beneficial Effects of Cinnamon on the Metabolic Syndrome, Inflammation, and Pain, and Mechanisms Underlying These Effects – A Review: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411016300670
4. Lisa Lillien, Does Cinnamon Help You Lose Weight? Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/does-cinnamon-help-you-lose-weight-1087899

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.