Nucile au capacitatea uimitoare de a reduce tumorile cancerului de sân

Este impresionant să descoperim că multe din alimentele pe care le considerăm „obișnuite” au în realitate calități extraordinare.

Acest lucru se aplică în exclusivitate alimentelor naturale, confirmându-ne încă o dată că hrana pe care Dumnezeu a lăsat-o în natură este totodată și medicament.

Nucile reduc tumorile cancerului de san

Nucile reduc tumorile cancerului de san: StockkingRawpixel.com – Freepik.com

Un studiu recent a dezvăluit o proprietate uimitoare a nucilor. Anume aceea de a reduce tumorile la femeile cu cancer mamar.

Studiul a apărut în 2019 în jurnalul „Nutrition Research”.

50 de grame de nuci pe zi suprimă creșterea tumorilor mamare

Cercetătorii de la Universitatea Marshall au evaluat efectele nucilor pe 10 femei cu cancer la sân.

După confirmarea diagnosticului și până la intervenția chirurgicală stabilită, jumătate din participante au consumat câte 56 de grame de nuci pe zi.

După 2 săptămâni, biopsiile femeilor care au mâncat nuci au arătat că tumorile lor s-au modificat radical din punct de vedere genetic.

456 de gene diferite au fost modificate, inclusiv expresii ale genelor care suprimă creșterea tumorilor.

Este o descoperire majoră, care sugerează că nucile ar putea suprima creșterea și supraviețuirea cancerului mamar la femei.

Citește și – Femeile care mănâncă nuci de 2 ori pe săptămână îmbătrânesc mai sănătos

Proteinele din nuci ucid celulele cancerului mamar 

Nu este singurul studiu pe această temă. Cercetătorii din Mexic au efectuat o recenzie în anul 2015 pe 97 de paciente cu cancer la sân.

Evaluând dietele lor, au constatat că cele mai mari consumatoare de nuci, arahide și/sau migdale aveau un risc de 2-3 ori mai mic de a se îmbolnăvi de cancer mamar.

În 2016, cercetătorii chinezi au descoperit că proteinele din nuci inhibă celule de cancer la sân și colon în proporție de 63%, respectiv 51%.

Un alt test a arătat că proteinele din nuci stopează înmulțirea cancerului mamar uman și ucid celulele maligne în proporție de 80%.

Experimentele pe șoareci cu cancer mamar au arătat că adăugarea nucilor în dietă contribuie la reducerea tumorilor glandei mamare.

Citește și – Miere cu nuci și lămâie – remediu natural pentru persoanele anemice și obositși OBOSITE

Nucile combat obezitatea – un factor de risc în cancerul de sân

Nu doar proteinele au efect anticancerigen în cazul cancerului la sân, ci și alți compuși din nuci, în special juglanina.

Această substanță activă din cojile verzi ale nucilor ucide celule de cancer mamar sau oprește creșterea tumorilor. Totodată, exercită efecte antioxidante și protectoare asupra sânului.

Un alt beneficiu important al nucilor în dieta femeilor mamar este acela că ajută la scăderea în greutate.

Obezitatea și rezistența la insulină sunt factori de risc ai cancerului la sân.

Citește și – Consumul de nuci previne sindromul metabolic și obezitatea

Sursă articol: Case Adams, Walnuts and Breast Cancer, The Journal of Plant Medicines: https://plantmedicines.org/walnuts-fight-breast-cancer/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.