Femeile care mănâncă nuci de 2 ori pe săptămână îmbătrânesc mai sănătos

Articol documentat

Cu toții îmbătrânim. Însă unii îmbătrânesc mai sănătos, alții înainte de vreme, alții sunt vizibil marcați de semnele îmbătrânirii.

Îmbătrânirea este un fenomen natural, care nu poate fi oprit. Însă poate fi încetinit, astfel încât să te menții cât mai mult timp tânăr și sănătos. Alimentația și stilul de viață au un rol esențial în menținerea sănătății.

Femeile care mănâncă nuci îmbătrânesc mai sănătos

Un studiu recent a arătat că două porții de nuci pe săptămână le ajută pe femei să se mențină în formă până la o vârstă înaintată.

Studiul, publicat în anul 2020 în „Journal of Aging Research”, a fost realizat pe un număr de 34.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani, care au participat la studiul „Nurses Health Study”.

Autorii au dorit să vadă în ce fel consumul de nuci afectează îmbătrânirea. În acest scop, femeile au trebuit să completeze chestionare cu întrebări despre dieta lor, nivelul de activitate, sănătatea fizică, istoricul de boli cronice și funcția memoriei.

Cercetătorii au stabilit că îmbătrânirea sănătoasă înseamnă o sănătate mentală bună, lipsa problemelor de memorie, a dizabilităților fizice și a bolilor cronice.

Citește și: 3 nutrienți esențiali pentru femei după 50 de ani

Participantele au primit întrebări specifice despre consumul de nuci, arahide și alte tipuri de nuci. Au adunat informații despre frecvența și tipul de nuci consumate.

La finalul studiului, autorii au descoperit că doar 16% din participante s-au încadrat în categoria „îmbătrânire sănătoasă”.

După ce au analizat toate datele, au constatat că această îmbătrânire sănătoasă este condiționată de cantitatea de nuci consumată. Cu cât mai multe nuci consumă o femeie, cu atât mai mari sunt șansele ca ea să aibă parte de o îmbătrânire sănătoasă.

Din toate tipurile de nuci, cel mai bun efect l-au avut nucile obișnuite. Se pare că nu este nevoie de cantități uriașe pentru a produce efecte benefice în organism.

Beneficiile apar la doar 2 porții de nuci pe săptămână. O porție înseamnă 30 de grame.

Nu este primul studiu care arată că nucile sunt extrem de hrănitoare și sănătoase. Aceste fructe oleaginoase conțin nutrienți valoroși, precum acizi grași esențiali Omega-3, fibre, antioxidanți, vitamine și minerale.

Nu te feri să mănânci nuci de teamă că te-ai putea îngrășa. Studiile au arătat că nucile au un efect opus: contribuie la scăderea în greutate.

Citește și: Nucile scad riscul bolilor de inimă, fără să afecteze greutatea corporală

Așadar, când ai poftă de ceva dulce la prânz, consumă o mână de nuci. Sunt excelente ca gustare, deoarece conțin proteine și dau sațietate.

Nu trebuie să exagerezi, totuși, căci ai multe calorii. Dacă ești la cură de slăbire, limitează-te doar la 30 de grame de nuci pe zi.

Nucile susțin sănătatea inimii

Investigațiile anterioare au arătat că nucile sunt asociate cu o sănătate cardiacă, cerebrală și intestinală mai bună.

Datorită conținutului de grăsimi sănătoase (Omega-3), nucile pot fi utile în bolile inflamatoare și cardiovasculare. Studiile au arătat că uleiul de nucă poate preveni ateroscleroza.

Nucile nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor anemice, slăbite și convalescente. Au efecte benefice asupra metabolismului și fac bine și omului sănătos.

Surse:

1. Ashley Lall, Want to Age Healthier? Eat Two Servings of This Snack Per Week, Woman’s World: https://www.womansworld.com/posts/aging/walnuts-aging-study
2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Nucul, Sănătate prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, pp. 69-70

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]