5 motive să nu sărim peste MICUL-DEJUN

O dietă sănătoasă înseamnă atât selectarea celor mai hrănitoare alimente, cât și planificarea corectă a meselor. Mai mult decât atât, trebuie să știm ce tip de nutrienți sunt recomandați la masa de dimineață, la prânz și la cină.

Micul-dejun este considerată masa fundamentală a zilei, deși specialiștii francezii au ajuns recent la concluzia că adulții au nevoie doar de 2 mese pe zi, care pot fi prânzul și cina.

5 motive sa nu sarim peste micul-dejun

1. Micul-dejun dă energie și previne îngrășarea

Masa de dimineață este considerată de mulți nutriționiști importantă pentru revigorarea organismului după o noapte de somn. La trezire, el are nevoie de proteine, de vitamine și de minerale.

Un studiu amplu a arătat că persoanele care sar peste micul-dejun sunt mai predispuse la îngrășare și obezitate, de 4,5 ori mai mult decât cei care consumă micul-dejun.

Obezitatea a fost de asemenea asociată cu un număr mare de mese servite în oraș. Iată un motiv bun să vă preparați singuri micul-dejun și prânzul acasă.

2. Micul-dejun bogat în proteine susține rezistența musculară

Aportul de proteine este destul de mare la populația din țările dezvoltate, însă greșeala cea mai mare este că proteinele sunt consumate în cea mai mare parte la ultima masă a zilei.

Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea și menținerea masei musculare slabe și dacă nu primim suficiente proteine pe parcursul zilei, nu vom avea suficientă rezistență.

Proteinele consumate la cină nu mai au nici un efect, deoarece corpul nu poate folosi o cantitate atât de mare seara. Mâncați proteine la micul dejun pentru a vă asigura energia și forța necesară desfășurării activităților de peste zi. Alegeți ouă, iaurt, brânzeturi și carne slabă.

Un alt avantaj al consumului de proteine dimineața este asigurarea unei sațietăți prelungite. Participanții unui studiu care au mâncat proteine la masa de dimineață au declarat că s-au sătui mai mult timp decât cei care au consumat aceeași cantitate de proteine dar la alte mese din zi.

3. Este menit să ofere organismului nutrienți importanți

Evitați produsele de patiserie, covrigii și mezelurile la micul-dejun. Optați în schimb pentru cereale integrale cu lapte, fructe cu iaurt sau omletă și pâine integrală prăjită.

Persoanele care sar peste micul-dejun au tendința de a fi mai deficitari în calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, vitaminele A, B6, C, E și acid folic.

4. Este important pentru menținerea nivelurilor de colesterol și glicemie

Un studiu mic a arătat că femeile sănătoase slabe care au sărit peste micul-dejun au avut niveluri sangvine mai mari de glucoză a jeun și niveluri crescute de colesterol.

Totodată, ele au mâncat mai mult pe parcursul zilei decât atunci când au servit masa de dimineață.

5. Micul-dejun împiedică supra-alimentarea din timpul zilei

Eliminarea unei mese principale din zi poate părea o strategie eficientă pentru a pierde în greutate. Însă această ipoteză este total greșită. Multe studii au arătat că cei care renunță la micul-dejun au tendința de a mânca mai mult în acea zi și de a avea o greutate corporală mai mare.

Un studiu a asociat evitarea micului-dejun cu un risc mai mare de diabet, sindrom metabolic și hipertensiune arterială.

Sursă: Claire St John, 5 Reasons to Eat a Protein-Packed Breakfast, Healthy Eating: https://www.healthyeating.org/Healthy-Eating/Healthy-Living/Health-Nutrition/Article-Viewer/Article/569/5-Reasons-to-Eat-a-Protein-Packed-Breakfast

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.