De ce ÎNGHEȚATA nu este un desert periculos pentru SILUETĂ

Înghețata este fără îndoială cel mai bun desert din timpul verii. Răcoritor, suav, aromat și sățios. Contrar opiniei generale, unii dieteticieni susțin că inclusiv cei care țin cură de slăbire îl pot consuma ocazional.

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că înghețata nu este un dulce periculos pentru siluetă.

De ce ingheata nu ingrasa

Nu evitați consumul de înghețată de teama că vă veți îngrășa

Înghețata este bogată în calorii și grăsimi saturate. Pe lângă lapte, frișcă și ouă, înghețatele din comerț pot conține ciocolată, nuci sau alte ingrediente asemănătoare. Consumul excesiv și regulat de alimente bogate în grăsimi și calorii poate afecta nu doar greutatea corporală ci și sănătatea inimii.

Dr. Mihaela Bilic spune că nu trebuie să evităm înghețata, deoarece laptele în combinație cu zahărul se absoarbe lent și are un indice glicemic redus.

Mai mult decât atât, înghețata este un preparat voluminos, mai mult pufos decât greu. Compoziția lichidă a înghețatei este îmbogățită cu aer, proces de expandare care ne ajută să mâncăm mai puțin decât indică gramajul de pe ambalaj.

Acest efect se vede cu ochiul liber atunci când înghețata se topește și devine lichidă. Cantitatea ei scade aproape cu jumătate, deoarece restul a fost doar aer.

„Dacă alegeți variantele cu conținut redus de grăsime, sub 7%, puteți beneficia de plăcerea unui desert savuros fără risc de îngrășare”.

Înghețata poate fi consumată mai des dacă este aleasă în mod corect. Există producători care fac înghețată din lapte degresat sau lapte vegetal, care nu conțin atât de multe grăsimi saturate. Când cumpărați înghețată, citiți eticheta și alegeți un sortiment cu cât mai puțin zahăr, calorii și grăsimi.

Sorbetul, iaurtul înghețat și piureurile de fructe congelate pot fi, dacă vreți, alternative mai dietetice și sănătoase la înghețata clasică, deoarece au un conținut mai mic de calorii.

Echilibrul dintre caloriile ingerate și caloriile arse

Centrele Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că este important să păstrăm un echilibru între caloriile consumate și caloriile pe care corpul le arde.

De pildă, dacă mâncăm o porție de înghețată cu un conținut de 250 de calorii și reducem caloriile de la celelalte mese sau facem mișcare fizică mai multă, înghețata nu va avea un impact negativ asupra greutății corporale.

100 g de înghețată fără zahăr conține în jur de 137 de calorii. Înghețatele de ciocolată cu un conținut redus de grăsimi au și mai puține calorii, circa 93 de calorii per 100 de grame.

Pe lângă calorii, zahăr și grăsimi, înghețata conține și calciu. Cercetătorii de la Institutul de Medicină Preventivă din Danemarca au descoperit că acest mineral se leagă de acizii grași din tractul gastrointestinal și pot reduce absorbția grăsimii și creșterea în greutate.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Dr. Mihaela Bilic, „Înghețata – un „dulce” nepericulos pentru siluetă”, Sănătatea are Gust – Ghid pentru slăbit, Editura Curtea Veche Publishing, București, 2015, p. 89
2. Sara Ipatenco Sylvie Tremblay, „Does Ice Cream Make You Fat?” LIVE STRONG: https://www.livestrong.com/article/449793-does-ice-cream-make-you-fat/
3. Jamie Hergenrader, „The 6 Best Ice Creams For Weight Loss, According To Nutritionists”, Women’s Health: https://www.womenshealthmag.com/weight-loss/a19931611/ice-creams-for-weight-loss/
4. Lillian Downey, „Can Ice Cream Help You Lose Weight?” https://www.livestrong.com/article/424055-can-ice-cream-help-you-lose-weight/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.