CIOCOLATA neagră îmbunătățește FUNCȚIILE MENTALE (memoria, gândirea, atenția, vorbirea)

Civilizațiile aztece și mayașe știau ce știau atunci când consumau ciocolata sub forma unei băuturi energizante în urmă cu circa 3.500 de ani. Studiile științifice actuale au confirmat că ciocolata neagră are beneficii importante pentru sănătate.

Cercetătorii au descoperit că aceasta conține flavanoli, compuși fitochimici care protejează sistemul cardiovascular. Cu cât mai mare este conținutul de cacao, cu atât mai mari beneficiile.

Ciocolata imbunatateste functiile mentale

 

Se pare că aceiași compuși au efecte pozitive și asupra funcțiilor mentale. Rezultatele cercetărilor confirmă faptul că ceea ce este sănătos pentru inimă este sănătos și pentru creier.

Ciocolata previne declinul cognitiv

Oamenii de știință au publicat primul studiu uman de cohortă în care au demonstrat o asociere inversă între consumul regulat de ciocolată pe termen scurt și declinul cognitiv.

La începutul studiului, cei 532 de participanți cu vârsta peste 65 de ani aveau rezultate bune la testele care evaluează deteriorarea cognitivă (MMSE). Au fost evaluate și obiceiurile lor alimentare.

După 48 de luni, participanții au fost testați din nou. Consumul de ciocolată a produs o scădere de 41% a declinului cognitiv.

Îmbunătățește memoria, gândirea, atenția, vorbirea

Un alt studiu, care a inclus 968 de participanți cu vârsta cuprinsă între 23 și 98 de ani, a arătat că aportul frecvent de ciocolată are beneficii la nivel neurocognitiv și comportamental.

Citește și ALIMENTE care ajută la conservarea MEMORIEI

Consumul obișnuit de ciocolată a fost asociat cu îmbunătățirea performanței cognitive, măsurată prin teste neuropsihice. Consumul frecvent de ciocolată a fost corelat cu scoruri mult mai bune la testele MMSE. Consumatorii de ciocolată s-au descurcat de asemenea mai bine la testele specifice de memorie vizuală-spațială și organizare, memorie de lucru, scanare și urmărire și de gândire abstractă.

Într-un alt studiu, flavanolii din cacao au fost asociați cu îmbunătățirea fluenței verbale, a rezultatelor la testele de atenție vizuală și de comutare a sarcinilor. Beneficiile au fost mai mari la consumul cel mai mare de flavanoli.

Alte rezultate au arătat că participanții care au consumat o băutură cu ciocolată bogată în flavanoli au completat testele de memorie cu un efort mai mic.

Consumul de ciocolată este benefic și pentru persoanele care suferă deja de deficite cognitive. Un studiu clinic italian a arătat că adulții vârstnici cu tulburări cognitive ușoare au avut rezultate mai bune la unele teste mentale când au consumat flavanoli din cacao. Efectele s-au păstrat timp de 8 săptămâni.

Beneficii în boli de inimă și diabet

După doar o lună de consum de cacao, pacienții cu tulburări neurovasculare au avut parte de schimbări majore. Rezultatele la testele cognitive standard au crescut cu 30%. Flavanolii din cacao îmbunătățesc tensiunea arterială, glucoza sangvină și rezistența la insulină.

Citește și CIOCOLATA ar putea reduce riscul de boli CORONARIENE, accident VASCULAR CEREBRAL și DIABET

Dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea creierului prin consumul de ciocolată, țineți cont că aceasta are multe calorii și uneori un conținut crescut de zahăr și grăsimi saturate.

Când cumpărați ciocolată, alegeți un sortiment cu un conținut bogat în cacao (peste 75%) sau flavanoli.

Cumpără de aici:

Sursă: UHN Staff, „Dark Chocolate Benefits for Brain Health”, University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/dark-chocolate-benefits-for-brain-health/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. …stiam eu!!! Eh, simpla intuitie feminina…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.