Nu mâncați dimineața dacă vreți să SLĂBIȚI, beți doar o CAFEA cu lapte – dr. Mihaela Bilic

Nu toate preconcepțiile noastre legate de mâncare au acoperire științifică. Mihaela Bilic, cel mai bun nutriționist din România spune că putem sări fără probleme peste micul-dejun – considerat de foarte mulți o masă fundamentală.

„Știu, o să spuneți că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat”.

Micul dejun nu este recomandat celor care vor sa slabeasca

 

Nu e musai să mâncăm imediat după ce ne trezim, doar pentru că „așa trebuie”. În unele zile poate să nu ne fie foame până la amiază.

„Corpul nostru se află într-o situație absurdă: primește mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie. E ignorat când își dorește ceva, și este certat că nu slăbește”.

Masa de dimineață, după cum veți vedea din afirmațiile doctorului nutriționist, nu mai trebuie considerată obligatorie. 

„Necesitatea micului dejun poate avea argumente științifice cu o singură condiție: să-ți fie foame! A mânca dimineața e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfășoare efort/muncă fizică, dar nu și celor care vor să slăbească”.

Iată deci, numărul de mese, precum și cantitatea de mâncare consumată trebuie să fie puse în relație cu vârsta, cu gradul de intensitate al activității fizice desfășurate într-o zi, și mai ales cu greutatea corporală actuală.

Citește și Cu 2 CIORBE pe zi poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni – nutriționistul Mihaela Bilic

Este evident că o persoană care dorește să elimine un surplus de kilograme va trebui să va în considerare faptul că trebuie să reducă din porțiile de mâncare consumate, pentru a reuși acest lucru.

„Când vrei să slăbești, trebuie să mănânci mai puțin. Atunci ce rost are să-ți începi ziua „cheltuind” din puținele calorii pe care le ai în buget când te așteaptă o zi lungă de abținere, în care cu siguranță o să-ți fie foame?”

La masa de dimineață se poate servi cel mult o cafea cu lapte, fără să ne temem că acest lucru ne va afecta.

„Dacă corpul nu-ți cere, de ce să-i dai? Orice mâncare, și oricât de puțină ar fi, mâncată fără foame, îngrașă”.

Să îi dăm stomacului hrana necesară atunci când el o cere. Să ascultăm când ne spune că îi e foame, și când ne spune că este sătul.

Organismului nu îi trebuie mult ca să se sature și să poată funcționa optim într-o zi. Creierul este cel care ne îndeamnă să mâncăm chiar și atunci când nu ne este foame. De fapt, noi am ajuns să mâncăm tot timpul, fără să avem nici cea mai mică senzație de foame legitimă.

„Să nu uităm că bunicii noștri mâncau – cel puțin eu așa mi-o aduc aminte pe mamaie, își punea o cană de lapte și o felie de pâine seara – aia era masa ei. În viața mea nu mi-o aduc aminte mâncând”.

Nutriționistul a mărturisit că acest exemplu de a nu mânca dimineața l-a văzut prima dată în familia ei.

„[…] eu nu-mi amintesc ca bunica mea să fi plecat la sapă, sculată la cinci dimineața și să mănânce, dar știu că luau ceva, trimiteau femeia cu mâncare la câmp, dar pentru masa de prânz. Deci nu, nu s-a pomenit asta cu micul-dejun, este un moft”.

Chiar și alte popoare, precum italienii, au obiceiul de a servi dimineața un cappucino, fără altceva. Pentru că se știe că o cafea cu lapte ține de foame trei ore. Dr. Bilic recomandă așadar micul-dejun doar copiilor în creștere.

Sfatul final, pentru cei care au în plan să slăbească, este să aleagă între a mânca doar atunci când le este foame sau să respecte cele 3-5 mese pe zi recomandate în mod strict de majoritatea dietelor.

În ultimul caz, vor avea cel puțin un regim alimentar sănătos, care însă nu le va ajuta să corecteze obiceiul învechit de a mânca dimineața sau la alte ore fără să le fie foame cu adevărat.

„Ori vrem să slăbim, și atunci așteptăm să ne fie foame (chiar până la prânz, nu e o tragedie), ori vrem să mâncăm sănătos, și atunci facem cum scrie la carte. Însă este greu de crezut că le putem avea pe amândouă… doar dacă micul dejun e o cafea cu lapte”.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Elena Oceanu, Mihaela Bilic: ”Micul-dejun nu e recomandat celor care vor să slăbească”, Doctorul zilei: https://www.doctorulzilei.ro/mihaela-bilic-micul-dejun-nu-e-recomandat-celor-care-vor-sa-slabeasca/
2. Gândul.info, Marius Tucă Show (I). Dr. Mihaela Bilic: https://www.gandul.info/sanatate/marius-tuca-show-i-dr-mihaela-bilic-micul-dejun-e-un-moft-cu-doua-ciorbe-pe-zi-slabesti-vazand-cu-ochii-a-inceput-sa-mi-fie-frica-de-salate-18121540

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


11 comentarii

 1. Când scrie de Mamaie exact așa era și Mamaia mea , numai ca in loc de pâine era mămăliga ! Toată viața a avut 48-50 kg

 2. O cafea chiar cu lapte….Pe stomacul gol….iti asigura gastrita si apoi ulcer….

 3. Sigur slabeste creierul intai …

 4. Mananc trei mese regulat …..sigura obtiune de a slabi este de la ora 18h numai mancati si o sa vedeti rezultatu…recomand die experienta an rest painea …reduceti painea si beti multe lichide apa multa

 5. Nu recomand la nimeni cafeaua oe stomacul hol an general pers cu hipertensiune

 6. Plecați dimineață la serviciu cu stomacul gol , poate vi se face rau peste zi . O veche vorbă din bătrâni spune că masa de dimineață este aur , cea de la prânz argint iar cea de seară plumb .

 7. Ce știri de kkt aveți… Sunteți niște fomisti de like și click…. Cum sa pleci la munca nemâncat dimineața?? Vreți sa slăbiți?? Luați proverbe chinezești, citiți mai multe despre subiectul „slab”.. Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor”

 8. Este adevarat eu ñu maninc piña la 11 apoi la 3 si la 6 si am slabit in un an10 kg

 9. Cine dracu mai intelege??!!! Unii ( nutritionisti) spun ca cea mai importanta masa este la micul dejun!! Acum nu trebuie sa mancam dimineata! Chiar sunteti varza in postarile de rahat.

 10. Nu beau cafea si nici lapte .

 11. problema ca mereu ni se recomanda ceva sidupa o perioada ti se spune ca e gresit si iti recomabda altceva ….etc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.