Cu 2 CIORBE pe zi poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni – nutriționistul Mihaela Bilic

Mihaela Bilic este cu siguranță cel mai bun medic nutriționist din România. Pe lângă faptul că sunt susținute științific și psihologic, recomandările ei alimentare sunt de bun-simț și intuitive pentru omul de rând.

Într-o emisiune „Marius Tucă Show”, medicul nutriționist a făcut câteva afirmații provocatoare. Una din ele este aceea că o persoană poate slăbi ușor, cu 2 mese pe zi, acestea constând doar din ciorbă.

Cum sa slabesti cu 2 ciorbe pe zi

 

Este ceea ce putem numi „dieta omului sărac”. Cu acest regim alimentar se poate obține o scădere de câteva zeci de kilograme din greutate corporală.

„Înainte să vă duceți să faceți facila operație de tăiere de intestine, faceți această experiență pentru voi”.

Oricine poate slăbi dacă are voință și își urmează regimul ales cu multă acribie. Pentru a vedea rezultate este evident că este nevoie de perseverență.

„Adică perseverența trebuie să fie de 100 de zile, pentru că se spune că doar atunci e schimbare”.

Dr. Mihaela Bilic consideră ciorba cel mai echilibrat preparat alimentar din lume. Este suficient de sățioasă încât să ne limiteze gustările care pot aduce un aport caloric nedorit.

„E hrănitoare, dietetică, echilibrată, bună pentru detox, slăbit sau mâncat sănătos!”

Cum ne ajută ciorba să slăbim

Explicația este simplă: durata de ședere a ciorbei în stomac este de 3 ori mai mare față de alte preparate servite la felul doi.

Paradoxul supei, spune dr. Bilic, este că ea te ține sătul mai mult timp, doar cu jumătate din numărul de calorii ale unui fel principal.

„În 6 luni de zile eu cred că slăbești, nu știu, poate 30 de kilograme. Încercați cu două ciorbe pe zi, și dimineața o cafea cu lapte, și veți slăbi mai mult de 30 de kilograme în șase luni”.

Pentru cei care au renunțat la acest fel de mâncare sănătoasă, poate fi timpul să o reașeze la loc de cinste în dieta lor.

„Măcar acum în prag de primăvară, când ne dorim cu toții să slăbim, ar trebui să luăm în calcul supa. Și dacă reușiți fără pâine, slăbitul e garantat!”

Nutriționistul recomandă ciorba ca singurul fel de mâncare, la oricare din mesele zilei. Nu contează ce fel de ciorbă alegeți, acră sau dulce (supă), zeamă să fie.

„Și puneți pe lângă ea și un ardei iute, intensifică arderile și accelerează metabolismul cu 25% timp de 2 ore după masă”.

Citește și Top 12 ALIMENTE care „ard” GRĂSIMI – dr. Mihaela Bilic

Cum să te menții după ce slăbești

Mai greu este să te menții după ce elimini surplusul de kilograme și ajungi la o greutate normală.

„Important este ca după ce ai slăbit, să rămâi acolo. Pentru că după aceea nu mai poți să mănânci doar două ciorbe pe zi […]. Regimul tău trebuie să fie normal, nu trebuie să mai aibă nici un exces de nici un fel, trebuie să fie echilibrat”.

Oamenii care slăbesc reușesc să ajungă la un stil normal de viață, pe care trebuie să se străduiască să îl păstreze cu orice preț, nu doar de dragul aspectului fizic, ci mai cu seamă pentru sănătatea lor.

Când reușești să faci din dietă un stil de viață sănătos, înseamnă că ai intrat în normal și ai dobândit un echilibru vital. Nu faci excese, nu îți mai lași poftele să te stăpânească, faci alegeri sănătoase, ești cumpătat în toate.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Mediafax.ro, Marius Tucă Show (Partea a III-a) | Dr. Mihaela Bilic: https://www.mediafax.ro/social/marius-tuca-show-partea-a-iii-a-dr-mihaela-bilic-alimentatia-copiilor-trebuie-sa-fie-grasa-mierea-si-zaharul-sunt-la-fel-de-paguboase-cu-doua-ciorbe-pe-zi-slabesti-20-30-de-kg-in-trei-luni-18124781?fbclid=IwAR1XdCz5RTECvbs3aDYiDi-QZYRXI3yfYgzv4cU6RKErjAXzG5cVlWFLa-M
2. Antena 3, Mihaela Bilic: ”Nu s-a inventat un aliment mai complet și mai echilibrat decât acesta. Este dietetic și ieftin”: https://www.antena3.ro/life/culinar/mihaela-bilic-nu-s-a-inventat-un-aliment-mai-complet-si-mai-echilibrat-decat-acesta-este-dietetic-423351.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. 2 ciorbe pe zi timp de 6 luni 😂👍

  2. 100 de zile însemna din fericire mai puțin. …Înțeleg ca de acest minim e necesar!

  3. Nici dacă ma uit la ele fără sa mănânc nu slăbesc 30 kg 👎😏

  4. Emil Vasile

    Poate sa fie si ciorbă de burtă?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.