Nu mai mâncați cu CREIERUL! Învățați să vă ascultați STOMACUL
La capitolul alimentație, stăm prost din toate punctele de vedere: mâncăm prea mult, mâncăm non-stop, până seara târziu, mâncăm produse procesate, facem combinații nepotrivite între alimente, consumăm prea mult zahăr, sare și grăsimi saturate.
Alimentația este, și trebuie să fie mai mult decât o „dietă”, mai mult decât un regim de slăbit. Ea trebuie să constituie un mijloc natural de a ne asigura și păstra sănătatea. Cu siguranța așa a și fost „gândită” de la început, de Dumnezeu.
Fără hrană murim, însă fără o hrană sănătoasă, ne îmbolnăvim. Aceasta arată că trebuie să învățăm să mâncăm pentru a putea fi sănătoși. Când o persoană atinge un exces ponderal semnificativ, din cauza obiceiurilor alimentare greșite, ea este nevoită să slăbească pentru a-și putea recăpăta sănătatea.
Acest lucru dovedește că hrana noastră cea de toate zilele ne-a fost dăruită ca mijloc de întreținere a condiției noastre fizice și psihice, ca mijloc de prevenire și chiar de soluționare a problemelor de sănătate care apar din cauza greșelilor noastre alimentare.
Este nevoie astăzi, mai mult ca oricând, să devenim stăpâni asupra propriului nostru corp, și mai ales asupra minții noastre, care ne dictează ce și cât să mâncăm.
Cum să slăbim dacă nici măcar nu știm să mâncăm corect? Cum să pretindem o viață fără boli, atâta timp cât continuăm să fim robi ai exceselor alimentare și victime ale plăcerilor culinare?
Citește și Dacă vrei să SLĂBEȘTI, trebuie să deosebești FOAMEA de POFTĂ
Putem constata că mâncăm cu creierul, și nu cu stomacul. Nu în sensul că facem alegeri alimentare bune, ci în sensul că ne ghidăm după semnalele lui.
Stomacul își astâmpără ușor foamea, însă creierului îi este mereu foame. De ce? Pentru că, așa cum spune dr. Mihaela Bilic, el nu are senzație. El funcționează pe bază de rațiune și plăcere.
Trebuie să învățăm să ascultăm semnalele stomacului, și nu semnalele creierului, în care nu putem avea încredere. Americanii numesc apetitul (adică pofta de a mânca) „foamea creierului” (brain food).
Leptina, hormonul sațietății, ajunge să nu mai funcționeze corect când deja în organism există o cantitate mare de grăsime acumulată. Creierul nu mai primește mesajele ei, care îi spune că suntem sătui, și astfel el continuă să ceară. Iată cât de periculos este acest cerc vicios, care pornește de la propriile noastre erori alimentare.
Mâncatul trebuie separat de emoții și alte ispite, în sensul că trebuie să știm exact ce să mâncăm, cât și când să mâncăm, indiferent de ceea ce ne spun poftele, reclamele, vitrinele și pozele cu mâncare.
Citește și HORMONII, DIETA și EMOȚIILE influențează FOAMEA și APETITUL
A mânca sănătos și a-ți păstra o greutate corporală optimă înseamnă să ai un program de mese pe care să îl respecți cu multă conștiinciozitate. Trebuie să ne întărim voința în această direcție, și să încetăm să ne mai jucăm cu alimentația și cu sănătatea noastră.
Principalul vinovat în creșterea ponderală este propria noastră dietă. Ceea ce mâncăm ne definește. Ceea ce mâncăm ne stimulează apetitul. Iar dacă ne lăsăm ademeniți de toate produsele gustoase care se vând în magazine, este lesne de înțeles de ce suntem stăpâniți atât de mult de pofte alimentare.
Aceste produse, care conțin potențatori de gust, îndulcitori, arome artificiale și tot felul de conservanți, nu sunt create ca să ne hrănească, ci ca să ne stimuleze tot timpul apetitul. Cu cât mai mult ne înfruptăm din ele, cu atât mai mult crește pofta și dorința de a mânca.
Citește și Apetitul crescut pentru DULCIURI – cauze, soluții naturale (+ 9 alimente care reduc pofta de ZAHĂR
Este timpul să ne trezim la realitate și să conștientizăm că toate alimentele ambalate, procesate și aditivate din magazine dăunează sănătății, poate la fel de mult ca tutunul, alcoolul și alte substanțe care dau dependență și predispun la abuz.
Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 4567, 11086, 10766′ button=’Cumpără aici’]
Perfect adevărat.