Pastă de MIERE, POLEN, PROPOLIS, LĂPTIȘOR de MATCĂ și VITAMINE

Produsele apicole sunt extrem de valoroase pentru sănătatea noastră, datorită efectelor lor tonice și hrănitoare. Sunt cu atât mai binevenite în alimentația noastră în perioadele dificile din an: la schimbarea anotimpurilor, în zilele de post, în caz de convalescență, efort fizic sau intelectual susținut.

Mierea de albine, polenul crud, păstura, propolisul, lăptișorul de matcă – toate au proprietăți nutritive, profilactice și terapeutice diverse.

Pasta de miere, polen, propolis, laptisor de matca

 

Le putem consuma ca atare, sau le putem combina, pentru a obține un amestec mult mai concentrat în substanțe bioactive și mai eficient.

Vi-Fort Pasta – miere, polen, propolis, lăptișor de matcă

Un astfel de amestec de ingrediente apicole, plus alți câțiva nutrienți, este produsul Vi-Fort Pasta, conceput de Institutul de Cercetare și Dezvoltare Pentru Apicultură din România.

Acest supliment alimentar are acțiune tonifiantă la nivelul întregului organism. Conține 8 substanțe ingenios asociate:

– polen pulvis
– lăptișor de matcă
– extract moale de propolis
– miere
– vitamina C
– vitamina B6
– calciu gluconic
– lecitină vegetală

Este recomandat persoanelor slăbite, epuizate, lipsite de energie, suprasolicitate, convalescente. Datorită compușilor antioxidanți conținuți, protejează celulele și țesuturile de daunele radicalilor liberi.

Acest amestec de produse apicole contribuie la întărirea imunității și asigură dozele zilnice necesare de vitamine și minerale. Polenul este de altfel apreciat ca un aliment complet, care conține aproape toți nutrienții de care corpul uman are nevoie.

Cei mai importanți compuși bioactivi din mierea de albine sunt fenolii, metilglioxalul, proteine din lăptișor de matcă și oligozaharide.

Lăptișorul de matcă este o sursă bună de compuși cu proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, imunomodulatoare, neuromodulatoare și anti-îmbătrânire. Are de asemenea capacitatea de a preveni sindromul metabolic.

Propolisul este bogat în substanțe antivirale, imunomodulatoare, antiinflamatoare și anticancerigene.

Polenul de albine este anti-diabetic, anti-aterosclerotic, vitaminizant, antioxidant, antiinflamator și hipoglicemiant.

Polenul și lăptișorul de matcă sunt în mod deosebit benefice pentru funcția hepatică

Cele mai importante rezultate ale cercetărilor realizate pe produsele apicole din ultimii ani sunt proprietățile lor antibacteriene. Mierea, propolisul, lăptișorul de matcă și veninul de albine au o activitate antibacteriană puternică.

Chiar și tulpinile rezistente de bacterii (precum Stafilococul auriu rezistent la Meticilină și Enterococusul rezistent la Vancomicină) s-au dovedit sensibile la miere.

Alte beneficii:

– ajută la vitaminizarea organismului
– combate oboseala
– susține efortul fizic și intelectual
– stimulează metabolismul
– susține sistemul cardiac și circulator
– întărește imunitatea
– este util în afecțiuni hepatice și biliare

Mod de administrare

Copiii pot lua câte 1 linguriță pe zi, iar adulții câte 2 lingurițe pe zi. Se administrează înainte de masă.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’8023, 3370, 10050, 9509′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Boukraâ L., Sulaiman SA. „Rediscovering the antibiotics of the hive”, articol publicat în Jurnalul Recent Patients on Antiinfective Drug Discovery. 2009 Nov;4(3):206-13, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19673699
2. Laura Cornara, Marco Biagi, Jianbo Xiao, and Bruno Burlando, „Therapeutic Properties of Bioactive Compounds from Different Honeybee Products”, articol publicat în Frontiers in Pharmacology. 2017; 8: 412, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5487425/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.