„Pentru mine MEDICAMENTUL primordial este ALIMENTAȚIA” – prof. Ovidiu Bojor

Academicianul Ovidiu Bojor a ajuns la o venerabilă vârstă de 96 de ani și arată la fel de bine ca în urmă cu câțiva zeci de ani. Se simte în formă și prețuiește viața la fel de mult ca în tinerețe.

Doctor în farmacie, fitoterapeut și membru al Academiei de Științe Medicale, Ovidiu Bojor este unul din puținii centenari din România, cu o experiență bogată în domeniul sănătății dobândite și păstrate pe cale naturală, în măsură să ofere sfaturi legate de un stil de viață sănătos.

dr. Ovidiu Bojor

 

Invitat la Emisiunea „Tinerețe fără Bătrânețe”, doctorul mărturisește că duce încă o viață foarte activă. Deși are 96 de ani, lucrează 8-10 ore pe zi, iar greutatea corporală o are la fel ca la 60 de ani.

Deși nu mai poate face expediții pe munte sau excursii ca în anii tinereții, face zilnic mișcare: 15-20 de minute dimineața și seara. Somnul de noapte este esențial pentru refacerea neuronilor.

Este de părere că sănătatea depinde foarte mult de ceea ce mâncăm, fiind adeptul hranei naturale, care are o influență benefică atât asupra corpului fizic, cât și asupra mentalului.

„Pentru mine, medicamentul primordial este alimentația. Alimentația naturală, cât mai puțin procesată, împărțită în trei mese principale și două gustări pe zi”.

Un secret al sănătății și longevității sale ar putea fi cantitatea redusă de mâncare. Niciodată nu se ridică de la masă complet sătul. Înainte de masă, își acordă un minut de rugăciune, pentru a putea servi masa în liniște și cu moderație.

Recomandă ca la masa de dimineață să se consume fructe, legume, verdețuri. Este important să începem ziua cu hrană vie, spune academicianul.

Iar hrană vie înseamnă mâncare crudă, neprocesată termic sau chimic. Alimente curate, fără pesticide. Concret, hrană vie poate însemna câteva felii de măr, o banană, o portocală.

„În cazul în care începi cu salam, carne, grăsimi, numărul de leucocite ajunge la 20.000. În momentul în care începi cu hrană vie, numărul leucocitelor se păstrează la valoarea normală de 9.000”.

Un număr crescut de leucocite (celule albe) poate indica o infecție, o reacție alergică, sistem imunitar scăzut sau un organism stresat.

Pe lângă grija față de alimentație, doctorul Ovidiu Bojor se străduiește să păstreze un echilibru în toate, așa cum a făcut-o dintotdeauna. În acest sens, împarte cele 24 de ore ale zilei în 3: 8 ore de muncă, 8 ore de odihnă activă și 8 ore de somn.

Cumpără de aici cărți de Ovidiu Bojor:
[wcepe_products ids=’8886, 7879, 7886, 7884′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Digi 24, Emisiunea Tinere fără Bătrânețe: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/sanatate-de-fier-la-94-de-ani-academicianul-ovidiu-bojor-si-regula-celor-trei-opt-1092678

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.