„Pentru mine MEDICAMENTUL primordial este ALIMENTAȚIA” – prof. Ovidiu Bojor

Doctor în farmacie, fitoterapeut și membru al Academiei de Științe Medicale, Ovidiu Bojor este unul din puținii centenari din România, cu o experiență bogată în domeniul sănătății dobândite și păstrate pe cale naturală, în măsură să ofere sfaturi legate de un stil de viață sănătos.

dr. Ovidiu Bojor

Într-o emisiune recentă, doctorul a mărturisit că duce încă o viață foarte activă. Deși la momentul respectiv avea 96 de ani, lucra 8-10 ore pe zi, iar greutatea corporală era aceeași ca la 60 de ani.

Deși nu mai poate face expediții pe munte sau excursii ca în anii tinereții, face zilnic mișcare: 15-20 de minute dimineața și seara. Somnul de noapte este esențial pentru refacerea neuronilor.

Este de părere că sănătatea depinde foarte mult de ceea ce mâncăm, fiind adeptul hranei naturale, care are o influență benefică atât asupra corpului fizic, cât și asupra mentalului.

„Pentru mine, medicamentul primordial este alimentația. Alimentația naturală, cât mai puțin procesată, împărțită în trei mese principale și două gustări pe zi”.

Un secret al sănătății și longevității sale ar putea fi cantitatea redusă de mâncare. Niciodată nu se ridică de la masă complet sătul. Înainte de masă, își acordă un minut de rugăciune, pentru a putea servi masa în liniște și cu moderație.

Recomandă ca la masa de dimineață să se consume fructe, legume, verdețuri. Este important să începem ziua cu hrană vie, spune academicianul.

Iar hrană vie înseamnă mâncare crudă, neprocesată termic sau chimic. Alimente curate, fără pesticide. Concret, hrană vie poate însemna câteva felii de măr, o banană, o portocală.

„În cazul în care începi cu salam, carne, grăsimi, numărul de leucocite ajunge la 20.000. În momentul în care începi cu hrană vie, numărul leucocitelor se păstrează la valoarea normală de 9.000”.

Un număr crescut de leucocite (celule albe) poate indica o infecție, o reacție alergică, sistem imunitar scăzut sau un organism stresat.

Pe lângă grija față de alimentație, doctorul Ovidiu Bojor se străduiește să păstreze un echilibru în toate, așa cum a făcut-o dintotdeauna. În acest sens, împarte cele 24 de ore ale zilei în 3: 8 ore de muncă, 8 ore de odihnă activă și 8 ore de somn.

Cumpără de aici cărți de Ovidiu Bojor:
[wcepe_products ids=’8886, 7879, 7886, 7884′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Digi 24, Emisiunea Tinere fără Bătrânețe: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/sanatate-de-fier-la-94-de-ani-academicianul-ovidiu-bojor-si-regula-celor-trei-opt-1092678

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.