POLEN de SALCIE – îngerul păzitor al VEDERII

Consiliul German Federal de Sănătate recunoaște polenul de albine ca un medicament. Este comercializat ca supliment alimentar pentru tonifierea organismului și îmbunătățirea sănătății. Este atât de hrănitor deoarece conține toți nutrienții de care corpul uman are nevoie. 

Polenul de albine este un amestec de polen, salivă și nectar sau miere. Albinele transportă biluțele de polen recoltate în stup și îl păstrează în celulele fagurelui.

Polen de salcie pentru vedere

 

În urma procesului de fermentare, se transformă într-un produs numit „pâinea albinelor” (păstura), utilizată ca sursă de hrană pentru colonia de albine.

Apicultorii colectează polenul de la albine de pe piciorușele albinelor înainte ca acestea să îl depună în fagure.

Polenul are numeroase beneficii:

– reduce inflamația
– acționează ca antioxidant
– stimulează funcția ficatului
– întărește sistemul imunitar
– ușurează simptomele de menopauză
– reduce stresul
– accelerează procesele de vindecare

Un studiu pe animale a arătat că extractul de polen reduce inflamația la șobolanii cu labele umflate. A avut același efect antiinflamator și la șoarecii cu boli de ficat. Totodată, polenul poate ajuta inclusiv la vindecarea leziunilor ficatului.

Polenul are o activitate antioxidantă la fel de mare ca cea a alimentelor fermentate. Antioxidanții combat efectele radicalilor liberi care produc boli cronice.

Este util în creșterea imunității datorită proprietăților sale antimicrobiene, antifungice și antivirale. S-a dovedit eficient inclusiv împotriva Stafilococului auriu, care cauzează intoxicații alimentare.

Un studiu pe iepuri a arătat că suplimentele cu polen, adăugate la dieta lor obișnuită a crescut speranța de viață și rata reproductivității. Animalele au născut pui mai puternici și mai sănătoși.

Un alt studiu pe șobolani bătrâni malnutriți a arătat că adaosul de polen în dietă a îmbunătățit masa musculară și metabolismul.

Femeile cu cancer la sân care au primit suplimente cu polen au experimentat simptome de menopauză mai puține și mai ușoare.

Datorită faptului că mărește circulația sanguină la nivelul sistemului nervos, polenul ajută și la reducerea stresului, inclusiv a oboselii.

Poate fi folosit și extern, pentru vindecarea rănilor pielii și stimularea fluxului sanguin, distrugerea bacteriilor și păstrarea umidității pielii.

_________________________

Polenul de salcie – beneficii

Există mai multe tipuri de polen de albine: de salcie, de cireș, de măr, trandafir, de păducel, de prun, de flori de munte.

Polenul de salcie este supra-numit „îngerul păzitor al vederii”:

– protejează conjunctivita și corneea
– combate cataracta și degenerescența maculară cauzată de înaintarea în vârstă
– încetinește procesul de îmbătrânire a organismului
– susține tratamentul în bolile de prostată
– îmbunătățește fertilitatea
– protejează embrionul

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3374’ button=’Cumpără aici’]

Are un gust dulce, parfumat și o culoare aurie. Este apreciat ca „perla polenurilor” datorită calităților sale unice și a faptului că se recoltează greu și în cantități mici. Salcia înflorește primăvara, când este încă frig și albinele nu pot ieși prea mult din stup.

Efectele sale benefice asupra vederii se datorează conținutului în antioxidanți (xantofile) – luteină și zeaxantină. Este de asemenea bogat în minerale, polifenoli, acizi grași polinesaturați, vitaminele B, C și E.

Mod de administrare

Polenul de salcie poate fi consumat ca atare, sau amestecat cu iaurt, miere, suc de lămâie sau cu fructe, într-o salată savuroasă.

Se administrează preferabil la micul-dejun. Copiii pot lua câte 1 linguriță pe zi, iar adulții câte 1 lingură pe zi. Cura durează cel puțin 7 săptămâni, pentru care sunt necesare 3 caserole de polen.

Se recomandă 2 cure pe an – primăvara și toamna.

Polenul crud în general trebuie păstrat în congelator, altfel își pierde proprietățile.

_________________________

Sursă: Healthline, How Nutritious Is Bee Pollen Exactly? https://www.healthline.com/health/bee-pollen-benefits

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.