MIERE cu miez de NUCĂ – delicatesă cu BENEFICII

Ce poate fi mai atractiv decât un desert natural, sănătos și pe deasupra sățios? Un astfel de desert ne propun cei de la Albina Carpatina: miere de salcâm cu miez de nucă.

Este o delicatesă deosebit de dulce, aromată și totodată cu acțiune nutritivă și curativă.

Miere cu nuca – beneficii

___________________________

Beneficiile consumului de nuci

Nucile sunt alimente cu o densitate nutrițională densă, bogate în acizi grași nesaturați și numeroși compuși bioactivi: proteine vegetale de înaltă calitate, fibre, minerale, tocoferoli, fitosteroli și compuși fenolici (antioxidanți).

Studiile epidemiologice au asociat consumul de nuci cu o incidență scăzută a bolilor de inimă coronariene și pietre la bilă, precum și a diabetului la femei.

Studiile intervenționale ne oferă dovezi consistente privind efectul de scădere a colesterolului al nucilor. Acestea au un impact pozitiv asupra factorilor de risc cardiovascular, a sindromului metabolic, a grăsimii abdominale (viscerale).

Dovezi limitate sugerează că nucile sunt benefice și în hipertensiune arterială, inflamații și cancer.

Contrar opiniei majorității oamenilor, consumul regulat de nuci nu contribuie la obezitate, ci chiar poate ajuta la scăderea în greutate.

___________________________

Miere cu nucă – indicații terapeutice

În combinație cu miere de albine, miezul de nucă devine și mai energizant și hrănitor. Acest preparat este benefic în următoarele cazuri:

– insomnie
– afecțiuni digestive
– infecții virale
– imunitate scăzută
– stres
– colesterol mare
– anemie
– oboseală, slăbiciune
– probleme de memorie, de concentrare

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3611, 9957′ button=’Cumpără aici’]

___________________________

Mod de administrare

Mierea cu nucă se poate consuma atât ca aliment, pentru satisfacerea nevoii de dulce, cât și în scop tonic și terapeutic, câte 4-6 lingurițe pe zi.

Datorită efectului energizant, se recomandă administrarea acestui preparat în cursul dimineții.

Acest preparat nu este recomandat persoanelor cu alergie la produsele apicole sau la nucă. Este contraindicat și copiilor sub 3 ani.

Sursă: Emilio Ros. Health Benefits of Nut Consumption. Nutrients. 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.