USTUROIUL – cea mai bun ANTICOAGULANT natural

Potrivit Asociației Americane a Inimii, un medicament anticoagulant este o substanță care ajută la subțierea sângelui. Cel mai important rol al acestor medicamente este acela de a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Cheagurile sangvine pot ajunge în diverse zone ale corpului, crescând astfel riscul de a bloca funcția unor organe. Când un astfel de cheag ajunge în creier, el poate produce un accident vascular cerebral, care poate fi fatal.

Anticoagulante naturale

 

Tratamentul cu anticoagulante este important pentru fluidizarea sângelui din artere. El se prescrie doar persoanelor care prezintă risc de risc de cheaguri, precum celor cu afecțiuni cardiace, pacienților cu valve cardiace artificiale și celor cu fibrilație atrială.

__________________________

USTUROIUL – CEL MAI BUN ANTICOAGULANT NATURAL

Persoanele care au în familie persoane cu un istoric de accidente vasculare cerebrale sau au ele însele acest risc, îl pot preîntâmpina prin consumul unor alimente cu proprietăți anticoagulante. Cele mai bune alegeri la acest capitol sunt: ceapa, usturoiul, prazul, ghimbirul.

Botanistul James Duke consideră usturoiul este cel mai bun anticoagulant natural. Aceste conține 9 compuși care ajută la subțierea sângelui, mai mulți decât orice altă plantă.

Consumul de usturoi este important pentru profilaxia unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. 

Usturoiul susține sănătatea sistemului cardiovascular și prin scăderea concentrației de grăsimi din sânge (colesterol). Are efecte hipotensive la nivelul presiunii intraoculare și a tensiunii sangvine.

A demonstrat de asemenea activități anti-aterosclerotice, antitrombotice, antiagregante și hipoglicemice.

__________________________

Se poate introduce în dieta zilnică, prin adăugarea în mâncăruri (la final) sau în salate de legume. Sau se poate consuma în stare crudă, câte 1-3 căței pe zi. De asemenea, se poate administra sub formă de capsule, procurate de la magazinele naturiste.

Alte alimente cu efecte anticoagulante sunt: mazărea, morcovul, ananasul, afinele, coacăzele, spanacul și turmericul.

 

Vezi și PEȘTELE și SEMINȚELE reduc grăsimile dăunătoare, vâscozitatea sângelui și tensiunea arterială

 

__________________________

PRECAUȚII

Este bine să evitați consumul de usturoi și alte alimente care afectează consistența sângelui cu 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală.

Totodată, acestea pot fi contraindicate și pe perioada unui tratament cu anticoagulante sintetice. Cereți sfatul medicului.

__________________________

Surse bibliografice:

1. James A. Duke, Accidentul Vascular Cerebral, Farmacia Verde, Editura All, pp. 44-45

2. Medlife: https://www.medlife.ro/dr-rodica-lighezan-tratamentul-anticoagulant-nu-se-administreaza-precum-algocalminul-il-iei-si-iti-trece-durerea-aici-nu-ai-niciun-fel-de-simptom-monitorizarea-tratamentului-anticoagulant.html

3. Peyman Mikaili, Surush Maadirad, Milad Moloudizargari, Shahin Aghajanshakeri and Shadi Sarahroodi. Therapeutic Uses and Pharmacological Properties of Garlic, Shallot, and Their Biologically Active Compounds. Iran J Basic Med Sci. 2013 Oct; 16(10): 1031–1048: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3874089/

4. Live Strong, Foods With Anticoagulant Properties: https://www.livestrong.com/article/128603-foods-anticoagulant-properties/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.