CANCERUL și bolile CARDIOVASCULARE – datorate unei alimentații greșite

Factorii nutriționali care cresc riscul bolilor de inimă, a diabetului și a multor cancere sunt identici. La fel sunt și măsurile necesare pentru prevenire acestor afecțiuni: controlul greutății corporale, mișcarea fizică regulată, limitarea consumului de grăsimi saturate, consumul de multe fructe și legume.

Toate aceste măsuri reduc riscul dezvoltării de boli cronice.

Bolile si alimentatia

 

Medicii ar trebui să lucreze împreună cu nutriționiștii pentru a prescrie pacienților un tratament complet, întregit de o dietă sănătoasă, adecvată stării lor de sănătate.

Profesorul dr. Pavel Chirilă spune în una din cărțile sale că atât bolile cardiovasculare, cât și cancerul apar în multe cazuri din cauza stilului de viață viciat, dieta nesănătoasă fiind principalul inculpat.

„Infarctul miocardic acut (și în general accidentele coronariene) la omul tânăr se datorează aproape exclusiv unui stil de viață greșit”.

__________________________

MĂSURI DE PREVENIRE A BOLILOR CARDIOVASCULARE 

Dintre strategiile cele mai importante de prevenire a bolilor cardio-vasculare, cercetătorii le enumeră pe acestea:

– excluderea grăsimilor animale din dietă
– renunțarea la fumat
– reducerea excesului de sare rafinată, bogată în sodiu (care duce la pierderea magneziului)
– evitarea muncii de noapte
– mersul la culcare înainte de miezul-nopții
– evitarea stresului
– consumul zilnic de cereale integrale
– tratarea obezității

Dr. Pavel Chirilă recomandă persoanelor care au dureri pericordale, ca la cel mai mic semnal să consume ceai de măceșe. Fructele se lasă la infuzat 8 ore. Măceșele sunt foarte bogate în magneziu.

__________________________

MĂSURI DE PREVENIRE A CANCERULUI

În ceea ce privește dezvoltarea cancerului, dușmanul cel mai mare este zahărul alb, urmat de carnea injectată cu hormoni. Și făina albă (împreună cu zahărul și alte alimente cu indice glicemic mare) favorizează apariția cancerului.

30% din cazurile de cancer stomacal sunt puse pe seama unei alimentații incorecte:

– dieta de tip occidental;
– consumul excesiv de mezeluri (bogați în nitriți și nitrați);
– consumul de alimente conservate prin fum (afumături);
– consumul excesiv de sare și alcool – asociat cu cancerul esofagian;
– consumul mare de carne roșie – asociat cu cancerul intestinului subțire;
– pâinea albă și o dietă săracă în fibre, dar bogată în grăsimi animale – asociate cu cancerul de colon.

Diferite tipuri de aditivi alimentari (E-uri) pot induce cancerul, precum acidul benzoic (E210)Consumul excesiv de fier, precum și de proteine animale, duc la hrănirea celulelor canceroase.

Uleiurile hidrogenate cresc riscul cancerului de sân, iar fumatul este cel mai mare factor de risc pentru cancerul pulmonar.

Femeile care fac avort au un risc mai mare cu 30% de cancer mamar, iar cele care iau anticoncepționale, au un risc dublu de cancer genital.

__________________________

Vezi și Mai demult rar exista CANCER, oamenii mâncau alimente NATURALE și erau sănătoși – Sfântul Paisie Aghioritul

Profesorul Pavel Chirilă recomandă evitarea tuturor acestor factori cancerigeni, și consumul unei hrane bogate în fibre (cereale, legume, fructe). Este importantă de asemenea cumpătarea și postul periodic.

Pentru imunitate, sunt importante alimentele probiotice, precum iaurtul și alte lactate fermentate. Esențială este și mișcarea fizică, îndeosebi mersul pe jos zilnic.

__________________________

Surse:

1. Prof. Dr. Univ. Pavel Chirilă, Comentarii alternative la unele boli, Vindecarea, Cap. VIII. Editura Christiana, București, 2009, pp. 208-211

2. Byers T., The role of nutrition and nutrients in the prevention of chronic diseases, Primary Care, 2002 Sep;29(3):615-27: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12529901

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.