„Medicamente” naturale pe care companiile farmaceutice nu le pot replica – dr. Patrick Quillin

Faptul că legumele, fructele și celelalte alimente care cresc în natură au o importanță majoră în prevenirea bolilor nu este o idee susținută doar de adepții dietelor vegetariene sau vegane.

Numeroase studii au arătat că alimentația naturală este cheia sănătății și prevenției bolilor cronice, inclusiv a cancerului.

„Medicamente” naturale pe care companiile farmaceutice nu le pot replica – dr. Patrick Quillin

„Medicamente” naturale pe care companiile farmaceutice nu le pot replica

Fructele și legumele sunt bogate în nutrienți și energie: fibre, vitamine – în special vitaminele A și C, minerale – în special electroliți, și mulți alți compuși fitochimici – în special antioxidanți, fitoestrogeni și agenți antiinflamatori

Consumul de fibre a fost asociat cu o incidență mai mică a bolilor cardiovasculare și a obezității, iar antioxidanții oferă protecție la nivel celular.

Dr. Patrick Quillin este de părere că companiile farmaceutice nu vor putea niciodată să creeze un produs la fel de complet ca produsele naturale.

Dr. Quillin este expert recunoscut la nivel internațional în domeniul nutriției și a cancerului, cu o experiență de 30 de ani ca nutriționist clinic, din care 10 ani i-a petrecut ca vice-președinte al Nutrition for Cancer Treatment Cancers of America lucrând cu sute de bolnavi de cancer în spital.

Acesta spune că plantele își creează o protecție proprie împotriva invadatorilor. De pildă, cireșele, care sunt bogate în zahar, sunt expuse la atacul trilioanelor de fungi care trăiesc în jurul nostru.

Pentru a se apăra de aceștia, cireșele creează o substanță numită fitoalexină, una din ele fiind resveratrolul, care se găsește și în strugurii roșii.

Și în cazul lor, partea dulce din ei trebuie să se protejeze. Dacă o ciupercă ajunge pe ei și mănâncă acea fitoalexină, moare.

În esență, fitoalexina acționează ca un pre-medicament, iar companiile farmaceutice nu pot replica așa ceva.

Fitoalexinele din fructele și legumele roșii și verzi combat cancerul la fel cum combat fungii (ciupercile).

Mango este un alt fruct care nu poate fi replicat de nici o știință. Fructele și legumele conțin peste 8.000 de carotenoide diferite și cel puțin 20.000 de bioflavonoide diferite.

Acești compuși au demonstrat efecte antioxidante, anti-îmbătrânire și anti-inflamatoare extraordinare.__

Și totuși, 12 milioane de americani iau Celebrex și Vioxx pentru inflamațiile cronice și dureri cronice.

Sfatul cel mai important în cazul lor este să mănânce mai multe fructe și legume.

Nutrition Oncology Research Institute nu recomandă nimic în afară de fructe pentru tratarea cancerului, ci o dietă bazată doar pe fructe

Dincolo de entuziasmul de a crede că fructele pot trata cancerul, există dovezi științifice care confirmă că fructele și legumele pot încetini bolile canceroase.

Fructele și legumele violet sau mov închis, precum dudele și alte fructe de pădure, conțin un amestec de compuși fitochimici, bioflavonoide și carotenoide.

Valoarea lor medicinală este dincolo de orice argument.

Frumusețea constă în faptul că nu poți patenta o substanță naturală. Din acest motiv industria farmaceutică de 280 de bilioane de dolari pe an nu pot inventa ceva la fel de eficient ca asta.

Oamenii simt că nu pot trăi fără Coca-cola și alte dulciuri nocive, însă dacă ar mânca mai multe fructe și legume și-ar dezvolta apetitul pentru natural.

Limba umană are 4 senzori: sărat, dulce, acru și amar. Iar dulcele este pentru fructe. Primii oameni mâncau fructe, ouă și insecte.

Industria alimentară a creat o mulțime de zaharuri substituente, care sunt nocive pentru sănătate. În prezent, consumăm 63 de mii de kilograme de zahăr alb, care ne ucide lent.

Obezitatea, diabetul, depresia, bolile cardiace, cancerul – iată doar câteva boli care vin „la pachet” cu zahărul rafinat.

Zaharurile naturale sunt situate în mijlocul membranelor celulare, și sunt înconjurate de compuși fitochimici și fibre. Zahărul rafinat, dezgolit de această matrice, în loc să vindece omenii, îi distruge.

Surse articol:

1. Dhandevi PEM and Rajesh JEEWON, Fruit and Vegetable Intake: Benefits and Progress of Nutrition Education Interventions- Narrative Review Article, Iranian Journal of Public Health, 2015 Oct; 44(10): 1309–1321: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4644575/

2. Joanne L. Slavin and Beate Lloyd, Health Benefits of Fruits and Vegetables, Advances in Nutrition, 2012 3(4): 506–516: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3649719/

3. The Truth About Cancer, Natural “Drugs” That Pharmaceutical Companies Can’t Replicate (video): https://thetruthaboutcancer.com/natural-drugs-video/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.