OUĂLE, SFECLA roșie și PEȘTELE conțin substanțe care ne pot face mai INTELIGENȚI (studiu)

Tot mai multe studii confirmă afirmația medicului grec Hipocrate, și anume că alimentele au potențialul de a ne fi nu doar surse de hrană, ci și de sănătate.

Dovadă că alimentele au fost create de Dumnezeu pentru a ne fi și medicamente este și faptul că foarte multe din ele seamănă cu diverse părți sau organe ale corpului uman.

Alimente pentru creier

Așa cum se spune că există câte o plantă pentru fiecare boală în parte, tot la fel s-ar putea spune că există câte un aliment pentru fiecare organ în parte.

Un studiu a arătat că inclusiv inteligența noastră se poate îmbunătăți prin consumul unor alimente anume.

______________________________________

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au publicat recent rezultatele unei cercetări realizate pe animale în Jurnalul FASEB (Federation of American Societies for Experimental Biology).

Studiul a fost realizat pe gerbili (mamifere mici rozătoare), care au primit 3 compuși importanți pentru sănătatea membranelor creierului, în combinații diferite:

1. COLINĂ – regăsită în ouă
2. URIDINĂ– regăsită în sfecla roșie
3. ACID DOCOSAHEXAENOIC (un tip de Omega-3) – regăsit în uleiul de pește

A existat și un grup de control, care nu a primit nici unul din acești compuși.

______________________________________

După 1 lună de tratament, oamenii de știință au evaluat modificările cognitive la toate rozătoarele testate. Au descoperit că gerbilii care au primit colină cu uridină și/sau acid docosahexaenoic au prezentat îmbunătățiri cognitive în ceea ce privește realizarea unor sarcini reprezentative, precum navigarea prin labirinturi.

După finalizarea testelor, cercetătorii au disecat creierele rozătoarelor pentru a găsi o cauză biologică a acestor îmbunătățiri.

Au descoperit o activitate mai mare a sinapsei creierului decât cea normală, în concordanță cu un comportament ce indică o inteligență crescută.

Dr. Richard Wurtman, unul din autorii principali ai acestui studiu, a declarat că speră ca și creierul uman să răspundă la acest tratament în aceeași măsură ca cel al animalelor experimentale, și să producă mai multe sinapse neuronale ce ar putea ajuta la restaurarea abilităților cognitive.

„Acum că știm cum să facem gerbilii mai inteligenți, puteam spera că și inteligența oamenilor ar putea fi îmbunătățită”, a declarat Gerald Weissmann, șef editor la The FASEB Journal.

______________________________________

Sursă: Science 20, Get Smart With Good Food: Eggs, Beets And Fish Oil: http://www.science20.com/news_releases/get_smart_with_good_food_eggs_beets_and_fish_oil

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.