GRÂUL cultivat astăzi este o OTRAVĂ – cardiologul William Davis

Tot mai mulți nutriționiști îndeamnă la adoptarea unei diete fără gluten, sau fără grâu. Această cereală, care a constituit dintotdeauna o sursă principală de hrană a omenirii, s-a transformat într-o adevărată otravă, susține medicul cardiolog William Davis în cartea sa „Wheat Belly”.

Grâul pe care îl consumăm astăzi nu este același grâu pe care l-au consumat străbunii noștri. În urma discuțiilor avute cu geneticienii agricoli, acesta a descoperit că grâul de azi a suferit modificări majore, menite să crească randamentul per hectar.

Aceste modificări nu vizează doar aspectul grâului (care este astăzi mult mai înalt), ci și compoziția sa, care nu a fost încă testată pentru consumul uman.

Dr. Davis susține că grâul modern este la fel de toxic ca și medicamentele și dă dependență. Acesta determină populația să consume mai mult, în special mâncare procesată, de proastă calitate.

Populația nu știe că grâul actual conține conțin forme de proteine noi care nu au mai fost întâlnite înainte. Una din acestea este gliadina, un compus narcotic care se leagă de receptorii de opiu din creier și stimulează apetitul în așa măsură încât consumăm cu 440 de calorii mai mult pe zi.

Dr. Davis este de părere că înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale nu este o strategie bună deoarece chiar și grâul așa-zis integral a fost supus acelorași modificări.

____________________________________________________________________________________________________________

Trebuie renunțat complet la cereale și atunci vom vedea transformări uimitoare în ceea ce privește starea noastră de sănătate.

Nu este vorba doar de îmbunătățirea simptomelor de alergie la gluten sau a bolii celiace. Grâul are multe alte efecte destructive cauzate de efectele stimulente asupra apetitului a compușilor noi pe care îi conține.

De la artrită până la refluxul de acid și schizofrenia, toate aceste boli pot fi cauzate sau agravate de consumul de grâu.

„Peste 80% din oamenii pe care îi întâlnesc astăzi sunt pre-diabetici sau diabetici. În efortul de a reduce nivelul de zahăr din sânge, i-am rugat pe pacienți să elimine toate produsele pe bază de grâu din dieta lor”.

Dr. Davis susține că aproape toate produsele făcute din făină de grâu cresc nivelul de zahăr din sânge mai mult decât zahărul de masă sau alte dulciuri.

„Oamenii s-au întors câteva luni mai târziu, prezentând într-adevăr niveluri mai mici de zahăr în sânge, un lucru care este de multe ori suficient pentru un prediabetic să devină din nou un non-diabetic”.

Alte transformări au fost mult mai surprinzătoare. Cei care au eliminat grâul din dietă au pierdut între 11 și 13 kg în câteva luni și au raportat multe alte îmbunătățiri:

– reducerea inflamațiilor cronice
– ameliorarea sau dispariția durerilor articulare
– îmbunătățirea simptomelor de astm
– remedierea refluxului de acid și a sindromului de colin iritabil
– dispariția umflăturilor la picioare și a senzației de amorțire
– îmbunătățirea funcțiilor cognitive, clarității mentale și a somnului
– dobândirea unor stări de spirit mai echilibrate
– reglarea emoțională
– reducerea anxietății și depresiei
– creșterea nivelurilor de energie
– reducerea grăsimii abdominale
– îmbunătățirea digestiei
– scăderea tensiunii arteriale
– îmbunătățirea nivelurilor de trigliceride
– curățarea și îmbunătățirea aspectului pielii

Renunțarea la produsele care conțin grâu trebuie însoțită de o îmbunătățire a dietei zilnice, în care se pot include mai multe legume, măsline, ulei de măsline, carne slabă, avocado, nuci și semințe.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. CBS News, Modern wheat a „perfect, chronic poison,” doctor says: https://www.cbsnews.com/news/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/

2. Dr. William Davis: http://www.wheatbellyblog.com/about/

3. Natural Living Ideas, I Quit Eating Wheat & This Is What Happened: http://www.naturallivingideas.com/quitting-wheat/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.