SUPA care ajută la prevenirea și refacerea după un INFARCT miocardic – botanistul James A. Duke
Una din principalele cauze ale mortalității în lume este infarctul de miocard, în care arterele care aprovizionează inima cu sânge se astupă.
Botanistul James A. Duke susține că operațiile de bypass sunt extrem de costisitoare și ele aduc doar o rezolvare temporară.
În schimb, dacă banii cheltuiți pentru aceste intervenții ar fi investiți în dezvoltarea de metode de prevenire și tratare naturistă, sistemele de sănătate și pacienții ar avea mai mult de câștigat.
Scăderea nivelurilor crescute ale tensiunii arteriale și ale colesterolului, pierderea în greutate, renunțarea la fumat, reducerea stresului și adoptarea unui stil de viață mai activ – sunt doar câteva măsuri de acest gen.
Botanistul Duke recomandă o metodă simplă care poate ajuta atât la prevenirea infarctului, cât și la recuperarea celor care au suferit un infarct.
_____________________________________________________________________________________________________
Este vorba despre supa de legume, pe care acesta o consideră mai curând un medicament decât un aliment.
Această supă nu se prepară după o rețetă prestabilită. Ingredientele se pot combina în funcție de gust și de posibilități.
Plante care subțiază sângele și previn formarea de cheaguri asociate cu apariția atacurilor de cord:
– usturoiul
– ceapa
– ghimbirul
– ardeiul iute
Ceapa și usturoiul contribuie totodată la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale crescute.
_____________________________________________________________________________________________________
Legume care scad tensiunea și tonifică mușchiul cardiac:
– roșii
– țelină
– orez
– țelină
– șofran
_____________________________________________________________________________________________________
Plante care scad colesterolul:
– anghinarea
– morcovii
– fasolea
– vinetele
– spanacul
– orzul
_____________________________________________________________________________________________________
Alimente bogate în antioxidanți:
– broccoli
– varză
– conopidă
– sparanghel
– cartofi
– iarba-grasă
_____________________________________________________________________________________________________
Toate aceste alimente pot fi folosite la prepararea de diverse rețete de supă. Sunt dietetice, au un conținut scăzut în colesterol și grăsimi.
Botanistul James Duke îi sfătuiește pe cei care se tem de un eventual infarct miocardic să consume o astfel de supă de 1-2 ori pe săptămână.
Se poate prepara în cantități mai mari și congela în porții mai mici. Înlocuirea unei mese bogate în carne și brânzeturi cu o astfel de supă ar putea reduce riscul unui infarct cu 20 de procente.
Alte alimente bogate în antioxidanți, care pot fi consumate ca atare, nu în supă, sunt: avocado, grepfrut (nu se administrează în paralel cu un tratament medicamentos), portocale, piersici, pepene verde.
Studiile au arătat că o dietă bogată în fructe și legume cu un conținut ridicat de vitaminele B, C și E, carotenoizi și folați scad riscul producerii unui infarct de miocard cu 40% și cu 50% a cancerului.
_____________________________________________________________________________________________________
Sursă: James A. Duke, Bolile cardiovasculare, Farmacia Verde, Editura All, 2009, pp. 110-113