4 ANTIBIOTICE naturale pe care le ai deja în casă

Sănătatea noastră este influențată în mod pozitiv sau negativ de mai mulți factori: de alimentație, de stilul de viață și de nivelul nostru duhovnicesc.

Foarte multe boli sunt o consecință a unei diete greșite, a unui stil de viață dezechilibrat și a grijilor excesive.

Corectarea alimentației și a modului în care ne raportăm la evenimentele din viața noastră poate constitui un pas important în procesul de vindecare.

Alimentele pe care ni le oferă natura au fost înzestrate de Dumnezeu cu proprietăți nutritive și totodată terapeutice. Dovadă că multe medicamente sintetice sunt extrase din plante și din alimente.

Studiile au arătat că unele alimente sunt înzestrate în mod natural cu efecte antibiotice: usturoiul, ceapa, mierea, oțetul de miere. Acestea pot fi folosite ca o metodă naturală de prevenire a bolilor sau ca adjuvant alături de antibioticele sintetice în accelerarea procesului de vindecare sau recuperare.

_________________________________________________________________________________________________________

Usturoiul

Această plantă este bogată în alicină, un compus sulfuric cu o acțiune antibiotică și antioxidantă, care protejează organismul de daune celulare.

Usturoiul combate și reduce severitatea gripei și a răcelilor. În unele cazuri este considerat chiar mai eficient decât antibioticele.

Pentru a fi eficient, usturoiul trebuie consumat în stare crudă și zdrobit sau mestecat bine înainte de a-l înghiți. Lăsați usturoiul să stea 5 minute înainte de a-l consuma, pentru ca acesta să-și elibereze complet proprietățile antibiotice.

Atenție, usturoiul poate interacționa cu unele medicamente, de aceea este bine să cereți sfatul medicului înainte de a-l folosi în scop terapeutic.

Specialiștii susțin că este nevoie de 1 cățel de usturoi pe zi. În cazul unei răceli, se poate crește doza la 3-4 căței pe zi.

_________________________________________________________________________________________________________

Ceapa

Asemenea usturoiului, ceapa are proprietăți antibiotice, datorate aceluiași compus sulfurici numit alicină. Cu toate acestea, efectele sale sunt mai slabe.

Ceapa previne absorbția bacteriilor dăunătoare în corp, îmbunătățește biodisponibilitatea vitaminei C în combaterea infecțiilor, combate inflamația asociată cu o infecție.

După ce tăiați ceapa, lăsați-o să stea 5 minute pe tocător, pentru a activa substanțele antibiotice conținute.

_________________________________________________________________________________________________________

Mierea

În antichitate, soldații își ungeau rănile cu miere pentru a combate infecțiile și a grăbi procesul de vindecare.

Cercetătorii au descoperit că mierea Manuka are cea mai puternică acțiune antibiotică. Enzimele din miere eliberează peroxid de hidrogen care combate infecțiile.

Mierea combate creșterea bacteriilor, ajută la eliminarea toxinelor din sânge și din ficat.

În cazul infecțiilor pielii, a tăieturilor, a mâncărimilor și a altor afecțiuni cutanate, mierea Manuka se poate aplica direct pe zona afectată.

În dureri de gât, infecții interne și afecțiuni ale tractului digestiv, se poate lua câte 1 linguriță de miere.

_________________________________________________________________________________________________________

Oțetul de mere

Această licoare este utilizată în scop medicinal încă din antichitate. Oțetul de mere natural combate infecțiile cu candidă și bacteriile tractului digestiv, purifică sângele, stimulează circulația sangvină, reglează pH-ul pielii, întărește sistemul limfatic și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Unele surse susțin că oțetul determină scăderea grăsimilor din sânge și a glicemiei.

Amestecați 1-2 linguri de oțet de mere într-o cană cu apă rece sau caldă. Pentru îmbunătățirea gustului, se poate adăuga și 1 linguriță de miere. Oțetul poate fi consumat mai des și în salate.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Nested Naturals, 4 Natural Antibiotics and Their Uses: https://nestednaturals.com/blog/4-natural-antibiotics-and-their-uses/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.