Cum să conservi PLANTE aromatice proaspete în ULEI

Dacă locuiți în mediul rural și aveți la dispoziție o grădină generoasă, sau dacă aveți posibilitatea să procurați plante proaspete pentru uz culinar și curativ, cu siguranță veți aprecia această rețetă.

Este păcat să lăsați aceste bunătăți ale naturii să se ofilească și să nu vă bucurați pe tot parcursul anului de aroma și proprietățile lor terapeutice.

Plante Conservate în Ulei la Congelator

Acestea pot fi conservate în borcane cu sare, sub formă uscată sau congelată, în ulei, precum veți vedea în rețeta de mai jos.

Metoda prezentată funcționează cu plante aromatice mai „dure”, precum rozmarin, salvie, oregano sau cimbru. Nu merge cu pătrunjel, mărar, busuioc sau alte verdețuri delicate.

______________________________________________________________________________________________________

Metodă

În loc să păstrați plantele în borcane cu ulei, le puteți conserva sub formă de cubulețe, în congelator.

Veți avea nevoie:

– plante proaspete: rozmarin, oregano, cimbru și/sau salvie
– ulei de măsline
– tăvițe pentru cuburi de gheață sau forme de silicon cu compartimente mici, pătrate sau dreptunghiulare

Îndepărtați cozile plantelor și păstrați doar vârfurile înfrunzite sau doar frunzele. Spălați-le și tocați-le mărunt.

Umpleți compartimentele din tăvițe cu plantele tocate în proporție de ¾. Completați cu ulei de măsline până sus. Introduceți tăvițele în congelator și lăsați-le 2-3 ore, să înghețe.

Scoateți apoi cubulețele de plante din forme și păstrați-le în caserole închise ermetic în congelator. Scoateți câte unul sau mai multe cubulețe pentru a le folosi pentru gătit sau alte preparate.

Veți fi foarte bucuroși să folosiți aceste cubulețe „magice” iarna, când nu mai avem posibilitatea să găsim mirodenii proaspete pentru a îmbogăți preparatele culinare precum tocănițe, supe, ciorbe, dressing-uri pentru salate, marinate etc.

Se topesc foarte repede după ce le scoateți din congelator.

În loc de ulei de măsline puteți folosi ulei de floarea-soarelui sau alt ulei vegetal, unt sau chiar grăsime topită.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Prairie Homestead, How to Preserve Fresh Herbs in Olive Oil: http://www.theprairiehomestead.com/2017/07/preserve-fresh-herbs-olive-oil.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.