NUCILE reduc semnificativ senzația de FOAME

Nu în mod întâmplător nucile seamănă foarte mult cu creierul uman în ceea ce privește forma și textura. Numeroase studii au arătat că acestea au un impact neurocognitiv extraordinar.

Sunt considerate un adevărat medicament pentru creier datorită conținutului bogat în Omega-3. Acești acizi grași esențiali sunt extrem de importanți pentru buna funcționare a creierului.

Nuci – Creier

Studiile au asociat aportul redus de Omega-3 cu apariția depresiei și cu degenerarea cognitivă. Consumul regulat de nuci – o mână pe zi, ajută la menținerea tonusului psihic și totodată la alungarea oboselii și a insomniei, datorită efectului de creștere a nivelului de melatonină.

Un studiu recent a arătat că nucile activează regiunea din creier implicată în control apetitului. Mai precis, consumul de nuci a crescut activitatea din insula dreaptă – o regiune profundă din cortexul cerebral care reglează sațietatea și pofta de mâncare.

Este prima cercetare care ne arată mecanismul prin care nucile reduc senzația de foame. Studiul a fost publicat online în Journal of Diabetes, Obesity and Metabolism.

Aceste fructe oleaginoase împiedică supra-alimentarea și combat obezitatea și prin faptul că cresc senzația de plenitudine.

Poate că nu mulți dintre noi ne gândim la faptul că ceea ce mâncăm ar putea avea un impact important asupra activității noastre cerebrale.

La acest studiu au participat 10 voluntari obezi. Cercetătorii au urmărit îndeaproape aportul nutrițional al participanților. În prima sesiune, care a durat 5 zile, voluntarii au consumat zilnic smoothie-uri care au conținut câte 48 g de nuci – doza zilnică recomandată de Asociația Americană a Diabetului.

În a doua sesiune, au primit smoothie-uri placebo, fără nuci, dar comparabile din punct de vedere nutrițional și la gust cu cele din prima sesiune.

În celelalte sesiuni participanții au schimbat ordinea consumului de smoothie: mai întâi au consumat placebo, apoi smoothie-ul cu nuci.

La fel ca în studiile anterioare, participanții au raportat o senzație redusă de foame în săptămâna în care au consumat smoothie cu nuci comparativ cu săptămână în care au primit placebo.

Testele de rezonanță magnetică au arătat că nucile modifică activitatea creierului. Când voluntarii au mâncat nuci, acea regiune din creier care ne dictează senzația de sațietate sau de apetit „se aprinde”.

Nucile sunt pline de proteine, grăsimi polinesaturate și antioxidanți (polifenoli), fiind o alegere foarte sănătoasă pentru dieta zilnică.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Natural News, Why walnuts are the ultimate brain food: http://www.naturalnews.com/040837_walnuts_healthy_nuts_brain_food.html

2. SCIENCE DAILY, In a nutshell: Walnuts activate brain region involved in appetite control: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170816181259.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.