LIMONADĂ din POLEN – energizantă, hrănitoare, întineritoare, antioxidantă

Polenul este unul din cele mai hrănitoare produse naturale pe care îl putem consuma pentru a ne întări sănătatea sau chiar vindeca de unele boli.

Este considerat de experți un aliment complet, deoarece conține aproape toți nutrienții necesari vieții.

Limonadă cu Polen

Însă pentru a putea a beneficia din plin de acești nutrienți valoroși, trebuie să știm să consumăm polenul. Nutriționiștii recomandă măcinarea și dizolvarea acestuia, pentru o absorbție completă. Se poate folosi în acest sens apă, suc de fructe, ceaiuri (nu fierbinți), miere, iaurt, și altele asemenea.

O rețetă foarte reușită este cea prezentată mai jos. Din ingredientele listate rezultă o limonadă extraordinar de benefică sănătății.

_______________________________________________________________________________________________________

Limonadă cu polen – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de polen crud
• 1 lămâie
• 1 lingură de miere
• 2 căni de apă

Preparare

Puneți apa în blender. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și polenul. Mixați câteva secunde, până când granulele se sfărâmă și rezultă o compoziție fină. Adăugați mierea și mai mixați odată pentru omogenizare.

_______________________________________________________________________________________________________

Polenul este bogat în proteine, lipide, glucide, fibre, vitamine, minerale, enzime, microelemente, antioxidanți, hormoni din plante și multe alte substanțe care hrănesc, regenerează, fortifică, întinerește și vindecă organismul.

În cazul multor nutrienți, o linguriță de polen poate acoperi fără probleme necesarul zilnic recomandat. 40% din compoziția sa este reprezentată de proteine, ceea ce înseamnă o cantitate mai mare decât cea regăsită în carne.

Polenul este cu atât mai prețios cu cât albinele trebuie să se ostenească 8 ore pe zi timp de o lună pentru a colecta o singură linguriță de granule de polen.

Granulele neprocesate de polen (adică polenul crud) conțin inclusiv bacterii bune (lactobacili naturali, regăsiți în stomacul albinelor).

Polenul reglează funcțiile intestinale, previne răceala și gripa, ajută la formarea de noi celule de sânge, remediază problemele de dezvoltare la copii.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3614, 3377, 3685, 3395, 3379′ button=’Cumpără aici’]

Dr. Mercola spune că substanțele cu proprietăți întineritoare din polen le depășesc pe cele prezente în drojdia de bere și germenii de grâu.

Polenul este alcalinizant. Reface deficitele nutriționale, mărește rezistența fizică, reduce oboseala corpului și psihicului, crește energia și vitalitatea, mărește speranța de viață, ajută la recuperarea persoanelor convalescente.

Mai mult, datorită concentrației bogate în substanțe nutritive, polenul reduce poftele alimentare și dependența de anumite produse nocive.

Vă recomandă și această rețetă de hidromel cu polen și miere.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, The Use of Bee Pollen as a Superfood: http://www.mercola.com/article/diet/bee_pollen.htm

2. Raw Vegan Joy, Polenul Crud – Panaceu? http://rawveganjoy.ro/wordpress/polenul-crud-pananceu/

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3614, 3377, 3685, 3395, 3379′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.