Clicky

„Dacă românii ar mânca așa cum au mâncat străbunii lor, nu ar avea atâtea probleme de sănătate” – Mihaela Walter

Dacă ar fi să privim în urmă cu câteva sute de ani, din curiozitatea de a vedea cum au trăit strămoșii noștri, cu siguranță nu am găsi în cămările lor aproape nici unul din produsele pe care le consumăm noi astăzi:

chips-uri, pateuri și conserve la cutie, pâine din făină albă, orez alb, ulei rafinat, mezeluri și alte produse din carne procesată, acadele, înghețată pe băț și altele asemenea.

Alimentația Românilor

Alimentația românului a fost dintotdeauna presărată cu zile de post, rânduite cu multă înțelepciune de sfânta Biserică. Dacă ar fi să respectăm perioadele de post din calendar, ar însemna să postim aproape jumătate de an. Înainte vreme, se postea de 3 ori pe săptămână, nu doar miercurea și vinerea, ci și lunea.

Iată ce spune Mihaela Walter, autoarea site-ului Hrană Vie:

Țăranul român a reușit să supraviețuiască mii de ani fără supermarketuri, a știut să-și conserve mediul de viață, să trăiască în armonie perfectă cu natura, și a făcut dintotdeauna agricultură, producând suficientă mâncare pentru familie și animale”.

Din păcate, situația s-a schimbat foarte mult în ultimele secole. Dieta noastră este major influențată de stilul de viață vestic, în care predomină alimentele procesate și ultra-rafinate, precum și cele gata preparate din magazine.

Această alimentație a dus la creșterea incidenței „bolilor occidentale” – boli cardiovasculare, obezitate, diabet, artrită, cancer -, după cum o arată cercetătorul T. Colin Campbell în cea mai cuprinzătoare carte realizată pe relația dintre dietă și boală, numită „Studiul China”.

Deși cei mai mulți dintre noi am fost crescuți cu carne și cu ideea că aceasta este absolut necesară pentru sănătatea noastră, produsele animale sunt de fapt „cheia” celor mai multe boli ale societății actuale.

Medicii noștri nu au suficiente cunoștințe de nutriție necesare pentru a ghida pacientul în alegeri alimentare sănătoase, în acord cu starea lui de sănătate.

___________________________________________________________________________________________________

Mihaela Walter este adepta regimului alimentar vegan, care conține doar alimente vegetale, fără carne, lactate și brânzeturi.

Ea însăși povestește că a fost nevoită să adopte această dietă din cauza stării precare de sănătate. La vârsta de 35 de ani ajunsese ca o „epavă”. Medicii germani nu aveau nici o soluție eficientă pentru problemele ei, astfel încât a început să studieze pe cont propriu medicina naturistă.

Prin schimbarea dietei și a întregului stil de viață, a reușit să scape de durerile de cap, de oscilațiile tensiunii arteriale, de sângerarea gingiilor, de psoriazis, neurodermită și alte probleme, într-un timp mai scurt sau mai lung.

Prin veganism se înțelege atât o alimentație sănătoasă – bazată pe cereale, semințe, uleiuri presate la rece, fructe și legume proaspete sau uscate – cât și un mod de viață care protejează mediul înconjurător și dreptul la viață al animalelor.

Contrar opiniei generale, regimul vegan nu duce la slăbirea organismului sau la apariția de deficite nutriționale. Prin adoptarea acestui stil alimentar, Mihaela Walter a reușit să atingă o stare de sănătate pe care nu a avut-o înainte.

Este foarte important să mâncăm hrană vie, nu procesată industrial sau termic. Un aliment integral, consumat în starea lui naturală, are o concentrație de nutrienți mult mai mare decât dacă ar fi preparat.

„Este paradoxal, dar tocmai omul, care crede că este deasupra tuturor ființelor și care consideră că știe tot, nu cunoaște nici măcar care este hrana adecvată propriei specii”.

Produsele care ni se vând astăzi din magazine nu se pot numi „alimente”, deoarece sunt goale de nutrienți, și pline de aditivi periculoși pentru sănătate.

Oamenii trebuie educați să facă alegeri alimentare sănătoase pentru ei și copiii lor. Trebuie să știe să citească eticheta unui produs și să înțeleagă ce înseamnă E-urile care se ascund sub diferite denumiri aparent inofensive.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Taifasuri, Mimi Walter: „Dacă românii ar mânca la fel ca străbunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de sănătate“: http://taifasuri.ro/taifasuri/mozaic/8078-mimi-walter-daca-romanii-ar-manca-la-fel-ca-strabunii-lor-nu-ar-mai-avea-atatea-probleme-de-sanatate-nr431-sapt11-17-iul-2013.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *