CARNEA, FĂINA ALBĂ și ZAHĂRUL produc BOLI care ne scurtează viața – prof. Ovidiu Bojor

Trei dintre cei mai mari dușmani ai sănătății noastre sunt carnea, făina albă și zahărul albProdusele procesate și rafinate sunt prezente în toate magazinele, astfel încât omul de rând cu greu mai poate face alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația sa de zi cu zi.

Consumul acestora a fost asociat cu o serie întreagă de probleme de sănătate, iar la baza acestei mărturii stau numeroasele studii realizate în ultimele decenii.

Profesorul Ovidiu Bojor spune că un adult are nevoie de 60-100 g de proteine pe zi. Din păcate, cele mai uzitate sunt proteinele din produsele animale. 

Potrivit statisticilor, aportul de proteine animale în secolul XX-XXI este de două ori mai mare decât în secolul al XIX-lea. Spre deosebire de strămoșii noștri, care consumau carne de 1-2 ori pe săptămână sau la sărbători, oamenii mănâncă astăzi carne aproape la toate mesele zilei.

Mulți oameni consideră carnea un aliment care satură și hrănește, indispensabil vieții. Cercetătorii atrag însă atenția asupra faptului că aceasta nu ne aduce beneficii, ci chiar acționează în detrimentul sănătății noastre.

„Studiul China” este cea mai cuprinzătoare carte care demonstrează faptul că abuzul de proteină animală cauzează o sumedenie de boli – cardiovasculare, metabolice, canceroase, degenerative, și reduce longevitatea.

Specialiștii vorbesc despre importanța reducerii consumului de carne, deoarece acestea conțin foarte multe toxine și microorganisme dăunătoare care se dezvoltă în urma procedeelor necorespunzătoare de conservare, congelare sau depozitare.

Cea mai bună sursă de proteine este soia. Spre deosebire de carne, care conține 23% de proteine, boabele de soia au 47%. Din păcate, acest aliment este atât de stigmatizat, încât foarte mulți oameni l-au înlăturat complet din dieta lor. Soia nemodificată genetic se găsește la magazinele naturiste, și se poate de asemenea cultiva în condiții sigure pentru consum.

____________________________________________________________________________________________________

Abuzul de glucide procesate reprezintă un al doilea pericol pentru sănătatea noastră. În această categorie intră făina albă, zahărul rafinat și celelalte produse derivate – pastelebomboane, siropuri, gemuri, creme dulci, prăjituri, înghețată, rahat ș.a.m.d.

Aproape toate produsele din comerț conțin monoglutamant de sodiu sau alți potențatori de gust care pervertesc gustul consumatorilor, determinându-i să consume cât mai mult.

Din acest motiv ne vine greu să înlocuim dulciurile sintetice cu fructe proaspete, care conțin zaharuri simple. Mierea de albine este considerat cel mai sănătos și hrănitor îndulcitor.

Grăsimile animale și hidrogenate sunt și ele trecute pe lista neagră a alimentelor care ne afectează sănătatea și durata vieții. Consumul zilnic de ulei rafinat poate agrava numeroase boli: cardio-vasculare, gastro-intestinale, hepato-biliare și dermatologice.

_______________________________________________________________________________________________________

Zahărul alb, făina albă, pastele făinoase, uleiurile rafinate, margarina, conservele și produsele din carne procesate sunt alimente „moarte” și adevărate bombe calorice.

Avertizările nutriționiștilor și a oamenilor de știință ar trebui să determine o schimbare radicală în ceea ce alimentația noastră zilnică. Astăzi mai mult ca oricând este necesară renunțarea la tot ce ce este artificial.

Se impune o desprindere treptată de dieta de tip occidental, în care predomină produsele procesate și fabricate prin diverse tehnologii, și întoarcerea la o alimentație sănătoasă, bazată pe alimente vii: fructe, legume, verdețuri, semințe, nuci și cereale integrale.

Academicianul Ovidiu Bojor spune că „alimentele naturale redau omului liniștea și echilibrul psihic, în timp ce alimentele preparate industrial, prefabricate sau fabricate prin diferite procedee tehnologice, cu toată senzația de sațietate, îi conferă o stare de agitație, de neliniște.”

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Ovidiu Bojor, Octavian Popescu, Principiile alimentației naturale și ale vieții sănătoase, Fitoterapie Tradițională și Modernă, Editura Fiat Lux, București, pp. 372-376

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’  7884′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Nu mai mult ca otrăvuri le care exista peste tot.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.