AVOCADO – cel mai bun prieten al INIMII (scade colesterolul, trigliceridele, glicemia, greutatea și grăsimea corporală)

Ne-am obișnuit să privim alimentele vegetale cu ochi subapreciativ, fiind tot mai mult atrași de produsele „gustoase” din magazine.

Fructele sunt adevărate uzine de nutrienți, care hrănesc în mod real organismul. Avocado este considerat de nutriționiști un super-aliment

Avocado

Este o sursă impresionantă de grăsimi bune, în mare parte grăsimi mononesaturate, fibre, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina A, vitamina C, vitamina K1, magneziu, zinc și cupru.

Cei mai importanți nutrienți din avocado sunt însă antioxidanții: tocoferoli, carotenoide (alfa și beta-caroten, luteină, beta-criptoxantină, zeaxantină), fenoli, fitosteroli.

_______________________________________________________________________________________________________

Grăsimile sănătoase și complexul de fitochimicale din acest fruct pot ajuta la prevenirea și tratarea unui număr mare de afecțiuni des întâlnite la omul modern.

Potrivit unui număr tot mai mare de studii, consumul de avocado constituie un mijloc excelent de a preveni sau chiar regresa sindromul metabolic. Acesta diminuează semnificativ riscul de boli cardiovasculare și metabolice: 

– reduce trigliceridele și colesterolul LDL
– îmbunătățește sănătatea arterelor
– scade nivelul zahărului din sânge
– ajută la pierderea în greutate
– reduce rezistența insulină
– scade riscul de accidente vasculare cerebrale și atac de cord

Acest fruct excepțional are inclusiv proprietăți anticancerigene.

Un studiu din anul 2015, realizat la Universitatea de Stat Penn și Universitatea din Australia de Sud au descoperit că o dietă cu avocado reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL din sânge.

Un studiu mai vechi, efectuat în anul 1999 în Mexic, a arătat că un avocado pe zi scade atât colesterolul, cât și trigliceridele. În 1996, o dietă de 7 zile cu avocado a redus trigliceridele cu 22 de procente și colesterolul cu 22 de procente, crescând în același timp nivelul colesterolului LDL (bun) cu un procent de 11%.

Autorii acestor studii susțin că grăsimile mononesaturate pe care acesta le conține previn hiperlipidemia (creșterea grăsimilor din sânge).

_______________________________________________________________________________________________________

Un studiu din 2005 de la Universitatea de Stat din Ohio, realizat pe 11 persoane supraponderale a arătat că adaosul unui avocado în dieta zilnică a redus greutatea corporală și procentul de grăsime corporală în 6 săptămâni.

Studiile pe animale au demonstrat că avocado are efecte anti-obezitate.

_______________________________________________________________________________________________________

Într-un studiu din 2015, realizat pe 26 de adulți supraponderali, ½ avocado pe zi a micșorat nivelurile de zahăr din sânge și rezistența la insulină.

În alte studii, avocado a redus foamea după masă, riscul sindromului metabolic și simptomele diabetului de tip 2, și a îmbunătățit controlul glicemiei.

_______________________________________________________________________________________________________

În 2013, cercetătorii de la UCLA (University of California) din Los Angeles au arătat că avocado are efecte anti-inflamatoare asupra vaselor de sânge. La 3 ore de la consum, 68 g de avocado a redus simptomele de inflamație arterială.

Toate aceste studii converg spre aceeași concluzie: avocado este un adevărat bodyguard pentru sistemul cardiovascular.

Acesta protejează împotriva daunelor la nivelul vaselor de sânge. Peroxidarea lipidcă din fluxul sanguin afectează pereții vaselor de sânge, crescând riscul de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: CASE ADAMS, NATUROPATH, Avocado Helps Reverse Metabolic Syndrom: https://www.realnatural.org/avocados-help-reverse-metabolic-syndrome/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.