HREAN cu MIERE – un remediu foarte bun pentru cancerul pulmonar și organele aparatului respirator

Hreanul este unul din cele mai puternice alimente pe care le putem folosi în scop medicinal. Valoarea sa terapeutică este cunoscută încă din antichitate.

Studiile recente au confirmat că rădăcina de hrean conține compuși care luptă împotriva cancerului. Mai jos puteți găsi o rețetă cu hrean recomandată de biochimistul Eugen Giurgiu.

Hrean cu Miere Pentru Aparatul Respitator

O echipă de cercetători de la Universitatea din Illinois a investigat pentru prima dată acțiunea anticancerigenă a hreanului. Rădăcina conține enzime cu o activitate anticancerigenă, numite glucozinolați.

Acești compuși se găsesc și în alte legume crucifere, precum broccoli sau varză, însă hreanul conține de 10 ori mai mulți glucozinolați decât broccoli. Odată ajunși în corp, aceștia sunt absorbiți în proporție de 90%.

Glucozinolații activează enzimele care ajută la eliminarea radicalilor liberi din corp. Radicalii liberi sunt substanțe reactive care pot vătăma toate celulele majore din corp, inclusiv ADN-ul, proteinele și membranele celulare, ducând la dezvoltarea cancerului.

Mai pe înțelesul tuturor, hreanul stimulează detoxifierea moleculelor cauzatoare de cancer.

____________________________________________________________________________________________________

Rețetă cu hrean împotriva cancerului pulmonar

Ingrediente

• 1 kg de rădăcini de hrean
• 1 kg de miere polifloră

Preparare

Dacă hreanul provine dintr-o sursă sigură, nu-l mai curățați de coajă. Spălați-l bine de pământ, frecați-l cu o periuță și dați-l pe răzătoare.

Puneți răzătura de hrean într-un bol mare, și adăugați mierea de albine. Amestecați energic cu o lingură de lemn, până obțineți o pastă omogenă.

Dacă este prea groasă, mai adăugați miere. Însă hreanul proaspăt și tânăr lasă de regulă zeamă după ce este dat pe răzătoare.

Transferați mixtura în borcane de sticlă. Închideți-le ermetic și puneți-le în frigider. Lăsați hreanul să se macereze bine, timp de 10 zile, amestecând zilnic în borcane cu o lingură de lemn.

După această perioadă, se poate consuma. Înainte de administrare se amestecă bine în borcan.

Se ia câte 1 lingură de preparat dimineața, după care se bea un ceai indicat pentru tipul de cancer prezent.

Dacă doriți, puteți reduce ingredientele la jumătate pentru a prepara o cantitate mai mică de preparat.

____________________________________________________________________________________________________

Hreanul poate fi folosit nu doar în cancer, ci și în alte afecțiuni ale plămânilor și ale aparatului respirator. Are proprietăți expectorante și favorizează eliminarea excesului de mucus.

Preparatele pe bază de hrean curăță plămânii, ajută la vindecarea tusei persistente și a astmului. Are efecte bune și în afecțiunile respiratorii asociate cu alergii, precum rinita alergică.

Dr. Christopher recomandă hreanul și pentru infecțiile sinusurilor, datorită proprietăților sale antibiotice. Acesta stimulează eliminarea mucusului, reduce presiunea din sinusuri și ajută la tratarea sinuzitei.

Se poate începe cu ¼ linguriță de hrean proaspăt ras. Se ține în gură și se suge sucul, până când dispare gustul înțepător, apoi se înghite.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Eugen Giurgiu, Hrean (Armoracia rusticona), Cancerul -Tratamente Naturiste, Editura Tritonic, București, 2008

2. Natural News, New study shows cancer-fighting properties of horseradish: http://www.naturalnews.com/054232_horseradish_superfood_cancer_prevention.html

3. Dr. Christopher’s Herbal Legacy, Horseradish Armoacia rusticana; (Cruciferae): http://www.herballegacy.com/Horseradish.html

4. Science Daily, Cancer-fighting properties of horseradish revealed: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160517122054.htm

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.