Suc de Spanac – Proprietăţi Vindecătoare, Reţetă de Preparare

Spanacul face parte din plantele cu frunze verzi înzestrate cu cel mai mare grad de detoxifiere şi purificare a organismului. Sucul de spanac are puteri tămăduitoare la nivelul sângelui, stomacului, ficatului şi mai ales a intestinului. Sucul de spanac este un leac 100% natural pentru curăţirea şi regenerarea tractului digestiv.

Suc de Spanac: Proprietăţi Vindecătoare, Reţetă de Preparare

Suc de Spanac – Proprietăţi Vindecătoare, Reţetă de Preparare

Suc de spanac - Proprietăți

Sucul verde de la spanac este o băutură-minune ce conţine un complex de vitamine: A, B-urile, C, E şi K, precum şi un cocktail de minerale puternice: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, sodiu, iodină sau mangan. Te scapă de cele mai nesuferite constipaţii şi de asemenea de depresii!

Sucul de spanac vindecă problemele digestive şi intestinale

Balonarea, constipaţia, crampele intestinale sau ulcerul – toate aceste afecţiuni dureroase pot fi remediate definitiv cu ajutorul a 1-2 pahare de suc de spanac pe zi, timp de 1-2 luni. Sucul de spanac curăţă colonul şi propune tratarea tuturor problemelor care apar la nivelul tractului intestinal.

Comparativ cu alte metode de purificare a sângelui sau intestinului, sucul de spanac nu doar curăţă şi elimină toxinele, ci mai ales ajută la refacerea profundă a ţesuturilor slăbite ale muşchilor şi nervilor intestinali.

Sucul de spanac întăreşte imunitatea

Puţini ştiu că sucul de spanac, consumat frecvent în timpul sezonului reduce riscul apariţiei celor mai grave boli: ateroscleroză, îmbătrânirea creierului, boala Alzheimer, anemia cronică.

Sucul de spanac este un mix de substanţe active inteligent preparat de Mama Natură pentru întărirea sistemului imunitar şi prevenirea bolilor de sânge (anemia pernicioasă), de inimă (hipo şi hipertensiunea, atreroscleroza – prin reducerea riscului de îngroşare a arterelor), de oase (osteoporoza – prin aportul fabulos de calciu şi magneziu), de piele (eczeme, epidermite, cheratinizare, acnee, furuncule, cicatrice, riduri, arsuri, răni, pete de la soare).

Sucul de spanac combate cancerul

Antioxidanţii din sucul de spanac sunt uşor absorbiţi de către organism şi puşi la lucru în prevenirea cancerului ovarian, de prostată, de piele sau de stomac.

Sucul de spanac vindecă bolile de ochi

O calitate mai puţin cunoscută a sucului de spanac este aceea că tratează uscăciunea ochilor, senzaţia de mâncărime – mai ales la ochii obosiţi şi previne deteriorarea văzului, degenerarea maculară sau chiar ulcerul la ochi.

Majoritatea bolilor descrise mai sus apar de multe ori din cauza intestinului gros. Chiar problemele glandei tiroide, ulcerul, durerile reumatice, lipsa de putere sau hemoragiile sunt cauzate de o proastă funcţionare a intestinului. Se recomandă detoxifierea cu suc de spanac, consumat zilnic pe o perioadă de cel puţin 30 de zile. Dă rezultate bune în combinaţie cu suc de morcov.

Cum se prepară sucul de spanac

–   Se spală 1-2 legături de spanac (se pot folosi şi codiţele de la spanac

–   Se adaugă 2 mere mici (fără sâmburi, cu tot cu coajă) şi un sfert de cană de apă plată

–   Se amestecă totul la blender (sau se toacă prin maşina de tocat carne), până rezultă un suc zemos

Suc de spanac - Combinaţii reuşite

Sucul de spanac se combină formidabil cu suc de morcov şi mere, cu ananas şi castraveţi, cu ţelină şi mere, cu ghimbir, mentă şi fructe de pădure. Poţi încerca orice variantă combinând aceste ingrediente în felul dorit. Sucul de spanac se consumă la o oră de la preparare.

Contraindicații:

Spanacul contine acid uric si nu este recomandat celor hiperuremici sau celor cu litiaza urica. El mai contine oxalati de potasiu si de calciu si nu este indicat in inflamatii gastrice si intestinale, boli hepatice, precum si in artrite, reumatism.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.