ALIMENTE bogate în MAGNEZIU care înlătură OBOSEALA

O mare parte a populației suferă astăzi de deficit de magneziu, din cauza solului sărac în minerale și a consumului excesiv de alimente procesate și ultra-rafinate.

Lipsa acestui mineral afectează aproape fiecare organ din corp, și poate cauza o serie de simptome fizice și psihologice:

Alimente Bogate în Magneziu

– oboseală, crampe și spasme musculare, convulsii, anxietate, dureri de cap, insomnie, depresie, ritm cardiac neregulat, tensiune arterială mare, cheaguri de sânge, etc.

____________________________________________________________________________________________________

Alimente bogate în magneziu

Spanacul – 225 g de spanac ne oferă 150 mg de magneziu, fiind una din cele mai bune surse de acest mineral.

Ciocolata neagră – este de asemenea una din cele mai bune surse de magneziu; o ciocolată ne poate oferi peste 50% din doza zilnică recomandată de magneziu; alegeți un sortiment cu peste 70% cacao, amăruie, fără lapte, cu un conținut redus de zahăr.

Dovleacul – 225 g de dovleac conține 60 mg de magneziu; este de asemenea bogat în vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, cupru, potasiu, mangan și calciu.

Semințele de dovleac – sunt foarte bogate în minerale; doar 64 de grame ne pot oferi 168 mg de magneziu, adică 42% din doza zilnică necesară, 58 mg de fosfor, 35 mg de calciu, 588 mg de potasiu, 44% din doza zilnică necesară de zinc și 22% din doza de cupru; sunt de asemenea o sursă bună de Omega-3 (49 mg).

Smochinele – 600 g de smochine pot acoperi necesarul de magneziu într-o zi.

Mazărea – 150 g ne oferă 70 mg de magneziu.

Castraveții – 150 de grame ne oferă 40 mg de magneziu.

Broccoli – 225 g conține 33 mg de magneziu.

Orezul brun – 225 g de orez brun ne oferă 20% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Bananele – pe lângă potasiu, vitamina B6, vitamina C, fibre și alți compuși binefăcători (precum dopamină, catechine) conțin și magneziu; 225 g ne oferă 60 mg de magneziu, adică 15% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Avocado – acest fruct ne oferă 15% din doza zilnică recomandată de magneziu și multe grăsimi bune, importante pentru sănătatea cardiovasculară.

Migdalele – 28 de grame de migdale conțin 20% din doza recomandată de magneziu într-o zi.

Nucile caju – 28 g de caju conțin 20% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Lintea – 200 g de linte ne oferă 18% din doza zilnică recomandată de magneziu; conține foarte mult fier (37% din doza zilnică recomandată), vitamina B9 (90% din DZR), fosfor, mangan (49%), (36% din DZR), cupru (25% din DZR), potasiu (21% din DZR), zinc (17% din DZR).

• Măceșele – dr. Pavel Chirilă spune că acestea sunt fructele cu cel mai bogat conținut în magneziu; sunt la fel de bogate în calciu, și conțin doze mari de vitamina C (28 g furnizează 199% din DZR și 24% din DZR de vitamina A).

____________________________________________________________________________________________________

Folosindu-vă de această listă de ingrediente, vă puteți pune creativitatea la lucru pentru a prepara felurite mese sănătoase și energizante.

De pildă, bananele se pot combina cu spanac și avocado în salate sau smoothie-uri, orezul cu mazărea, fierte, lintea cu broccoli, fierte, ciocolata neagră cu bananele într-un smoothie, și așa mai departe.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Anciet Minerals, Symptoms of Low Magnesium: http://www.ancient-minerals.com/magnesium-deficiency/symptoms-signs/

2. Natural News, Top 17 Foods That Increase Magnesium To Prevent Fatigue and High Blood Pressure: http://www.naturalnewsblogs.com/top-17-foods-increase-magnesium-prevent-fatigue-high-blood-pressure/

3. Nutrition Data Self, Pumpkin, cooked, boiled, drained, without salt: http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2601/2

4. Nutrition and You, Pumpkin nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/pumpkin.html

5. Nutrition Data Self, Bananas, raw: http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1846/2

6. Authority Nutrition, Bananas 101: Nutrition Facts and Health Benefits: https://authoritynutrition.com/foods/bananas/

7. Nutrition Data Self, Seeds, pumpkin and squash seeds, whole, roasted, without salt: http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3141/2

8. Nutrition Data Self, Lentils, mature seeds, cooked, boiled, without salt: http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4338/2

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.