ALIMENTE bogate în MAGNEZIU care înlătură OBOSEALA

O mare parte a populației suferă astăzi de deficit de magneziu, din cauza solului sărac în minerale și a consumului excesiv de alimente procesate și ultra-rafinate.

Lipsa acestui mineral afectează aproape fiecare organ din corp, și poate cauza o serie de simptome fizice și psihologice:

Alimente Bogate în Magneziu

– oboseală, crampe și spasme musculare, convulsii, anxietate, dureri de cap, insomnie, depresie, ritm cardiac neregulat, tensiune arterială mare, cheaguri de sânge, etc.

____________________________________________________________________________________________________

Alimente bogate în magneziu

Spanacul – 225 g de spanac ne oferă 150 mg de magneziu, fiind una din cele mai bune surse de acest mineral.

Ciocolata neagră – este de asemenea una din cele mai bune surse de magneziu; o ciocolată ne poate oferi peste 50% din doza zilnică recomandată de magneziu; alegeți un sortiment cu peste 70% cacao, amăruie, fără lapte, cu un conținut redus de zahăr.

Dovleacul – 225 g de dovleac conține 60 mg de magneziu; este de asemenea bogat în vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, cupru, potasiu, mangan și calciu.

Semințele de dovleac – sunt foarte bogate în minerale; doar 64 de grame ne pot oferi 168 mg de magneziu, adică 42% din doza zilnică necesară, 58 mg de fosfor, 35 mg de calciu, 588 mg de potasiu, 44% din doza zilnică necesară de zinc și 22% din doza de cupru; sunt de asemenea o sursă bună de Omega-3 (49 mg).

Smochinele – 600 g de smochine pot acoperi necesarul de magneziu într-o zi.

Mazărea – 150 g ne oferă 70 mg de magneziu.

Castraveții – 150 de grame ne oferă 40 mg de magneziu.

Broccoli – 225 g conține 33 mg de magneziu.

Orezul brun – 225 g de orez brun ne oferă 20% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Bananele – pe lângă potasiu, vitamina B6, vitamina C, fibre și alți compuși binefăcători (precum dopamină, catechine) conțin și magneziu; 225 g ne oferă 60 mg de magneziu, adică 15% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Avocado – acest fruct ne oferă 15% din doza zilnică recomandată de magneziu și multe grăsimi bune, importante pentru sănătatea cardiovasculară.

Migdalele – 28 de grame de migdale conțin 20% din doza recomandată de magneziu într-o zi.

Nucile caju – 28 g de caju conțin 20% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Lintea – 200 g de linte ne oferă 18% din doza zilnică recomandată de magneziu; conține foarte mult fier (37% din doza zilnică recomandată), vitamina B9 (90% din DZR), fosfor, mangan (49%), (36% din DZR), cupru (25% din DZR), potasiu (21% din DZR), zinc (17% din DZR).

• Măceșele – dr. Pavel Chirilă spune că acestea sunt fructele cu cel mai bogat conținut în magneziu; sunt la fel de bogate în calciu, și conțin doze mari de vitamina C (28 g furnizează 199% din DZR și 24% din DZR de vitamina A).

____________________________________________________________________________________________________

Folosindu-vă de această listă de ingrediente, vă puteți pune creativitatea la lucru pentru a prepara felurite mese sănătoase și energizante.

De pildă, bananele se pot combina cu spanac și avocado în salate sau smoothie-uri, orezul cu mazărea, fierte, lintea cu broccoli, fierte, ciocolata neagră cu bananele într-un smoothie, și așa mai departe.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Anciet Minerals, Symptoms of Low Magnesium: http://www.ancient-minerals.com/magnesium-deficiency/symptoms-signs/

2. Natural News, Top 17 Foods That Increase Magnesium To Prevent Fatigue and High Blood Pressure: http://www.naturalnewsblogs.com/top-17-foods-increase-magnesium-prevent-fatigue-high-blood-pressure/

3. Nutrition Data Self, Pumpkin, cooked, boiled, drained, without salt: http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2601/2

4. Nutrition and You, Pumpkin nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/pumpkin.html

5. Nutrition Data Self, Bananas, raw: http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1846/2

6. Authority Nutrition, Bananas 101: Nutrition Facts and Health Benefits: https://authoritynutrition.com/foods/bananas/

7. Nutrition Data Self, Seeds, pumpkin and squash seeds, whole, roasted, without salt: http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3141/2

8. Nutrition Data Self, Lentils, mature seeds, cooked, boiled, without salt: http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4338/2

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.