PÂINE sănătoasă din SEMINȚE și OVĂZ – fără făină de grâu, fără frământare

Această pâine merită preparată mai des în casă, mai ales în perioada posturilor, când avem nevoie de o hrană simplă, minimalistă, dar bogată în nutrienți.

Aveți nevoie doar de semințe și fulgi de ovăz. Aceste ingrediente sunt pline de fibre, proteine, minerale și antioxidanți. În plus, pâinea aceasta poate fi consumată în siguranță și de cei sensibili la gluten.

Pâine din Semințe și Ovăz

Rețeta poate fi încercată de oricine. Totul este cât se poate de simplu: ingredientele se amestecă și apoi se lasă la înmuiat peste noapte (sau 3-10 ore). Aluatul nu necesită frământare sau împletire.

Semințele de chia și de in absorb lichidele și se transformă într-un gel care leagă orice compoziție. 

Pâine de casă din semințe și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de fulgi de ovăz
• ½ cană de miez de floarea-soarelui
• ½ cană de semințe de in
• ½ cană de semințe de dovleac
• ½ cană de nuci sau migdale
• 4 linguri de semințe de chia
• 5 linguri de tărâțe de psyllium
• 2 căni de apă
• 4 linguri de ulei de cocos
• 1 linguriță de sare

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-un bol, până la omogenizare. Ungeți tava de pâine cu puțin ulei. Turnați compoziția obținută în tavă și nivelați deasupra cu dosul unei linguri înmuiate în ulei.

Acoperiți tăvile cu un prosop gros și lăsați-le așa peste noapte. A doua zi, aprindeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Introduceți tava în cuptor și coaceți pâinea timp de 20 de minute.

Scoateți pâinea din tavă și răsturnați-o pe un fund de lemn sau pe grătarul aragazului, pentru a se răci.

Nu o tăiați caldă, deoarece se poate sfărâma.

Această pâine minunată se poate consuma ca atare, întrucât este deosebit de gustoasă și consistentă – nici nu veți putea mânca foarte multă, deoarece este foarte sățioasă. Sau se poate servi cu salate și alte mâncăruri. 

Puteți face diferite combinații de semințe și cereale pentru această pâine, în funcție de buget sau preferință. Totodată, se mai pot adăuga nuci, migdale sau alune. 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.